ukenru
u-mariupoli-zrostaye-rizik-vibukhovoyi-epidemiyi-kholeri-mozhut-zaginuti-desyatki-tisyach-lyudey

У Маріуполі зростає ризик "вибухової" епідемії холери: можуть загинути десятки тисяч людей

 • 163356 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко повідомив про ймовірний спалах холери в місті. За його словами, за відсутності нормального медичного забезпечення, це може призвести до десятків тисяч загиблих. Про це він написав на своїй Telegram-сторінці, передає УНН.

Цитата 

"Навіть в разі призначення лікування, в "запущені" терміни, смертність може досягати 10%. Без системного лікування хвороба забирає вже до 60% життів. Зараз в Маріуполі низка факторів може призвести до "вибухової" епідемії: не працюють централізоване водопостачання та каналізація місто буквально тоне в смітті та нечистотах, стихійні поховання розташовані майже в кожному дворі, літня спека пришвидшила розкладання тисяч трупів під завалами", - ідеться в повідомленні.

Деталі

Крім того, медичні заклади розгромлені, а найцінніше обладнання вивезено. Море та водойми постійно забруднюються сміттям, нечистотами та "трупними" водами.

Андрющенко зазначив, що врятувати Маріуполь зможе відновлення роботи "зелених" коридорів та міжнародна гуманітарна місія з повною евакуацією.

Нагадаємо 

Окупанти з перших днів повтомасштабного вторгнення обстрілюють Маріуполь. 16 березня окупаційні війська росії цілеспрямовано знищили Драматичний театр у самому центрі Маріуполя. У цьому місці на момент бомбардування перебувало до тисячі людей. Здебільшого – це жінки, діти та старі люди, які ховалися у підвальному приміщенні театру від безперервних обстрілів з боку агресора.

Засновник полку Нацгвардії "Азов" Андрій Білецький у своєму відеозверненні розповів про отруєння у Маріуполі та перші жертви.

З "Азовсталі" у Маріуполі евакуювали 52 тяжкопоранених українських військових, гуманітарна операція триває.

Петро Андрющенко сказав, що, на думку чиновників мерії Маріуполя, "за три місяці війни загинуло не менше 22 тисяч жителів міста". За словами Андрющенка, цифра в 22 тисячі заснована на численних контактах, які він та інші чиновники мерії продовжують підтримувати з чиновниками, які опинилися всередині. Але він вважає, що реальна цифра може бути набагато вищою.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП