ukenru
u-kytai-kolyshnoho-kerivnyka-futbolnoi-asotsiatsii-zasudyly-do-dovichnoho-terminu

У Китаї колишнього керівника Футбольної асоціації засудили до довічного терміну

 • 53479 переглядiв

Колишній президент Китайської футбольної асоціації Чень Суюань був засуджений до довічного ув'язнення за договірні матчі та фінансові злочини, пов'язані з хабарами на суму понад 10,3 мільйона євро.

Китайські державні ЗМІ повідомили у вівторок, що суд у центральній китайській провінції Хубей засудив колишнього президента Китайської футбольної асоціації (CFA) Чень Суюаня до довічного ув'язнення після того, як визнав його винним у допомозі в організації матчів і використанні різних посад для скоєння фінансових злочинів. Про це пише Reuters, передає УНН.

Деталі

Суд встановив, що в період з 2010 по 2023 рік Чен отримав хабарі та цінні речі на суму понад 10,3 мільйона євро.

Офіційне інформаційне агентство Сіньхуа повідомило, що все особисте майно Ченя буде конфісковано, а його незаконні доходи будуть вилучені та передані до державної скарбниці Китаю

Інші високопоставлені спортивні чиновники отримали тюремні терміни за отримання хабара.

Серед них були колишній голова Національної легкоатлетичної асоціації Хун Чен, якого засудили до 13 років; колишній високопоставлений футбольний чиновник Чень Юнлян, який отримав 14 років; і Донг Чжен, колишній генеральний директор Китайської футбольної асоціації Super League Company, який був засуджений до восьми років.

Суд заявив, що Чень "заподіяв величезної шкоди футболу в Китаї".

Доповнення

У лютому 2023 року стало відомо, що дисциплінарна комісія розслідує тодішнього президента ФА. Чень було висунуто звинувачення у вересні минулого року. У січні китайське телебачення транслювало документальний фільм, у якому Чень зробив нібито зізнання.

У Гонконзі ухвалено закон про довічне ув'язнення за заколот, державну зраду і шпигунство19.03.24, 15:59 • [views_0]

Лілія Подоляк

Спорт