u-kyievi-vidbulosia-vidkryttia-15-ho-odeskoho-mizhnarodnoho-kinofestyvaliu

У Києві відбулося відкриття 15-го Одеського міжнародного кінофестивалю

 • 17267 переглядiв

15-й Одеський міжнародний кінофестиваль відкрився у Києві хвилиною мовчання за жертвами війни в Україні, де до 20 липня демонструватимуться національні та міжнародні кінопрограми.

У Києві, в концертно-виставковому центрі "Парковий", у неділю відбулася церемонія урочистого відкриття ювілейного, 15-го, Одеського міжнародного кінофестивалю, передає УНН.

Деталі

Кінофестиваль відкрився хвилиною мовчання в пам'ять за всіма загиблими внаслідок військової агресії РФ проти України. Відкрила 15-й ОМКФ його президент, Вікторія Тігіпко.

"Вже третій рік в Україні триває повномасштабна війна. Це війна і за нашу культурну ідентичність зокрема. Одеський міжнародний кінофестиваль є важливою частиною цієї культури. І попри всі виклики ми продовжуватимемо її підтримувати, розвивати та посилювати", - наголосила вона.

Кінофестиваль триватиме до 20 липня, покази відбуватимуться в Будинку Кіно та в кінотеатрі "Оскар" (ТРЦ "Гулівер"). У програмі ОМКФ, зокрема, відбудуться національна та міжнародна європейська конкурсні програми, програми гала-прем'єр, документальних фільмів і фільмів для дітей, різні ретроспективи фільмів.

У програмі "Гала-прем'єри" візьмуть участь, серед інших, такі фільми 2024 року як "Конотопська відьма" Андрія Колесника, "Народ проти Космо" Летиції Дош, "Види милосердя" Йоргоса Латімоса, "Субстанція" Коралі Фаржа.

У рамках ОМКФ відбудеться літня кіношкола та спеціальний показ документального проєкту "Культура vs війна", до якого увійшли чотири короткометражні фільми за участю Сергія Михальчука, Ахтема Сеїтаблаєва, Сергія Жадана та гурту "Антитіла".

Завершиться ОМКФ церемонією урочистого закриття, на якій буде оголошено переможців "Золотого Дюка".

Каннський кінофестиваль оприлюднив конкурсну програму, серед фільмів є і російський12.04.24, 16:48

Популярні

Новини по темі

ФБР розкрило деталі замаху на Трампа

 • 21336 переглядiв

На фронті відбулося 89 бойових зіткнень – Генштаб

 • 24763 переглядiв

Іспанія стала чемпіоном Європи з футболу

 • 17458 переглядiв

У Харкові пролунали вибухи

 • 61586 переглядiв

Збірна Іспанії повторила рекорд Євро з голів за турнір

 • 19598 переглядiв

У Львові через сильну грозу згоріла підстанція

 • 19483 переглядiв