u-kyievi-shchodnia-monitoriat-ponad-300-supermarketiv-mahazyniv-na-dotrymannia-temperaturnoho-rezhymu

У Києві щодня моніторять понад 300 супермаркетів, магазинів на дотримання температурного режиму

 • 72389 переглядiв

У Києві фіксується зниження захворюваності на гострі кишкові інфекції. Щодня моніториться понад 300 супермаркетів, магазинів щодо дотримання температурного режиму, але існує можливість підвищення захворюваності.

У Києві наразі фіксується зменшення кількості скарг і кількості захворювань на гострі кишкові інфекції. Проте існує можливість підвищеної захворюваності. Щодня моніториться понад 300 супермаркетів, магазинів щодо дотримання температурного режиму. Про це журналісту УНН повідомив начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Києві Олег Рубан.

Що стосується піку захворюваності, то ми його вже пройшли. Зменшується кількість скарг і зменшується кількість захворювань. Якщо на позаминулому тижні у нас було зареєстровано 3 спалахи гострих кишкових інфекцій, на минулому - 2 спалахи, на цьому - лише один

- сказав Рубан.

Також він повідомив, що в Києві моніториться щодня понад 300 супермаркетів, магазинів щодо дотримання температурного режиму.

"Проводяться посилений моніторинг за всіма операторами. Моніториться щодня понад 300 супермаркетів, магазинів щодо дотримання температурного режиму. Ситуація вирівнюється у зв'язку зі зниженням температури та приведенням до ладу альтернативного електропостачання, тому можна сказати, що ситуація врегульовується. Але на сьогодні існує можливість підвищеної захворюваності, тому далі заходи будуть продовжуватися", - зазначив Рубан.

На Київщині провели роз'яснення щодо зберігання продуктів при відключеннях світла23.07.24, 16:52

Також, за його словами, на кожному ярмарку працюють лікарі з метою контролю заборони на реалізацію швидкопсувної продукції.

"На кожному ринку працює лабораторія (ветеринарно-санітарна – ред.), на кожному ярмарку працюють лікарі з метою контролю заборони на реалізацію швидкопсувної продукції. Тому загалом на сьогодні ситуація контрольована", - сказав Рубан.

В МОЗ дали поради, як уберегти себе від отруєнь в умовах спеки й "блекауту"06.06.24, 18:12

Доповнення

15 липня Головне управління Держпродспоживслужби в Києві повідомляло, що працювало у посиленому режимі. Адже аномальна спека і відключення електропостачання ставили нові виклики перед субʼєктами господарювання, які працюють з харчовими продуктами.

Анна Мурашко

Слайдер

    Популярні

    Новини по темі