u-kyievi-rizko-zrostaie-zakhvoriuvanist-na-covid-19

У Києві різко зростає захворюваність на COVID-19

 • 16567 переглядiв

У столиці зафіксовано стрімке зростання випадків COVID-19. За другий тиждень серпня захворіли 1283 особи, зростає кількість госпіталізацій, КМДА закликає дотримуватися заходів безпеки.

У Києві стрімко зростає захворюваність на COVID-19, повідомили у КМДА у середу, пише УНН.

Деталі

"У столиці фіксують підвищення захворюваності на COVID-19", - цитують у КМДА директорку Департаменту охорони здоров’я КМДА Валентину Гінзбург.

За наведеними даними, якщо в червні у Києві було 199 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу, у липні – на початку серпня – 1 660, то за другий тиждень серпня вже захворіли 1 283 особи, з них 174 дитини.

"Відповідно зростає кількість госпіталізованих, серед яких уже з’являються хворі, що потребують ШВЛ", - ідеться у повідомленні.

Директорка департаменту зазначає, що у більшості хвороба перебігає без суттєвих ускладнень.

"Утім і в цьому криються свої небезпеки. Хворий, який не надто потерпає від симптомів, "списує" їх на втому, звичайний нежить, навіть на алергічні реакції через цвітіння амброзії, наприклад. А тому продовжує жити соціально активним життям, працювати, а отже, розповсюджувати COVID", - попередила Гінзбург.

Вона закликала свідомо ставитися до свого здоров’я та епідемічної безпеки. Користуватися захисними масками, антисептиками для рук, уникати місць скупчення людей і контакту з людьми із симптомами застуди, тримати дистанцію в багатолюдних місцях тощо.

За липень в Україні понад 11,3 тисячі людей захворіли на ковід: у МОЗ нагадали, як отримати вакцину13.08.24, 12:28

Юлія Шрамко

COVID-19

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві різко зростає захворюваність на COVID-19

     • 16567 переглядiв

    Зеленський змінив очільника Токмацької МВА

     • 94332 переглядiв