u-kyievi-obiednaiut-dvi-dytiachi-biblioteky-rozshyryvshy-resursy-ta-dostup-korystuvachiv

У Києві об'єднають дві дитячі бібліотеки: нова структура передбачає збільшення можливостей для навчання

 • 27674 переглядiв

Державна бібліотека України для юнацтва та Національна бібліотека України для дітей у Києві об'єднаються, утворивши більшу бібліотеку з фондом понад 750 000 примірників, яка обслуговуватиме 25 000 користувачів.

Державну бібліотеку України для юнацтва приєднають до Національної бібліотеки України для дітей. Планується, що сукупний фонд бібліотеки становитиме понад 750 тисяч примірників, а прогнозована кількість користувачів досягне 25 тисяч. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Міністерства культури та інформаційної політики України.

Реорганізація бібліотеки значно підвищить рівень обслуговування користувачів. А це для нас пріоритет

- сказав т.в.о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна додала традиції приготування пісних голубців та виготовлення "шитого" рушника до культурної спадщини

Згідно з інформацією відомства, зміну структури має забезпечити об'єднання ресурсів закладів задля якісних змін. У результаті об’єднання, сукупний фонд бібліотеки становитиме понад 750 тисяч примірників документних ресурсів. Прогнозована кількість користувачів, як вказується,  сягатиме 25 тисяч, а комп’ютерна база – 150 одиниць.

Нова стратегія бібліотеки передбачає: додаткові простори, молодіжні хаби для спілкування та релаксації, збільшення можливостей для навчання та проведення різноманітних заходів. Крім того, планується створення єдиної точки доступу до інформаційних ресурсів бібліотек.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Українському домі відкрили виставковий проєкт "ДоДому на Різдво. Світло української традиції"

Ігор Тележніков

Культура

    Популярні

    Новини по темі

    "Укренерго" отримала статус повноправного члена ENTSO-E

     • 34354 переглядiв