u-kyievi-na-tli-speky-pohirshyvsia-stan-povitria-pokrashchennia-ochikuietsia-nastupnoho-tyzhnia

У Києві на тлі спеки погіршився стан повітря: покращення очікується наступного тижня

 • 14959 переглядiв

У Києві з 24 по 28 липня вміст діоксиду азоту в повітрі, як очікується, перевищить 5 ГДК. Спекотна погода сприятиме накопиченню інших забруднюючих речовин, покращення очікується 29-30 липня.

У Києві погіршився стан повітря - з 24 по 28 липня вміст діоксиду азоту, як очікується, буде критичного рівня, а спекотна погода сприятиме накопиченню й інших забруднюючих речовин. Покращення очікується 29-30 липня, повідомили в  Українському гідрометеорологічному центрі, пише УНН.

Деталі

За даними стаціонарних пунктів спостереження Укргідрометцентру за станом атмосферного повітря 23 липня 2024 року, "середньодобовий вміст діоксиду азоту в Києві наближається та перевищує гранично допустимі концентрації (ГДК)".

"Впродовж 24-28 липня вміст діоксиду азоту в повітрі буде критичного рівня – перевищить 5 гранично допустимих концентрацій, що може негативно впливати на самопочуття людей", - зазначили в гідрометцентрі.

Як вказано, "спекотна, суха та маловітряна погода сприятиме накопиченню й інших забруднюючих речовин (діоксиду сірки та формальдегіду) в приземному шарі повітря".

"Покращення ситуації очікується 29-30 липня 2024 року", - повідомили в гідрометцентрі.

"Не +40°, але знову будемо хекати": синоптик прогнозує повернення спеки23.07.24, 13:26

Юлія Шрамко

Київ

Популярні

Новини по темі