ukenru
u-kremli-prokomentuvali-mozhlivist-obminu-suschenka

У Кремлі прокоментували можливість обміну Сущенка

 • 14360 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. У Кремлі розраховують на продовження роботи підгрупи з гуманітарних питань по ситуації в Україні, яка займається в тому числі питаннями обміну засудженими. Про це заявив журналістам прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, відповідаючи на питання про те, чи може відбутися обмін засудженого в РФ за "шпигунство" українця Романа Сущенка на засуджених Києвом росіян, передає УНН із посиланням на ТАСС.

"Існує група щодо вирішення гуманітарних питань, Медведчук досить активно продовжує займатися цим: ви знаєте, що були успішні спроби, було вироблено кілька обмінів", - зазначив представник Кремля.

Пєсков також додав, що "ми розраховуємо, що ця діяльність буде продовжена".

Як повідомляв УНН, українця Романа Сущенка, утримуваного у російській в'язниці, остаточно засудили у Росії до 12 років колонії суворого режиму.

Український журналіст Роман Сущенко був затриманий у Москві 30 вересня 2016 року. ФСБ Росії звинуватила Сущенка в шпигунстві і роботі на українську розвідку.

У Міноборони заяви ФСБ РФ про приналежність журналіста до підрозділів Головного управління розвідки МОУ назвали черговою провокацією. Сам він своєї провини не визнає.

Верховний суд РФ виніс остаточне рішення у справі Сущенка 12 вересня 2018 року.

Українські Національні Новини

Політика