ukenru
u-kiyevi-zhinka-pid-prikrittyam-surogatnogo-materinstva-prodala-svoyu-ditinu-za-400-tisyach-griven-pari-iz-kitayu

Жінці, яка продала свою дитину під прикриттям сурогатного материнства, загрожує 15 років в'язниці

 • 18234 переглядiв

КИЇВ. 12 лютого. УНН. У Києві жінка не змогла стати сурогатною матір'ю в центрі репродуктивної медицини, тому обманним шляхом продала власну дитину. Про це повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури, передає УНН.

Деталі

Відзначається, що в 2018 році в один з медичних центрів міста Києва, який надає послуги в сфері репродуктивної медицини, звернулося подружжя з Китаю для участі в програмі сурогатного материнства.

Між ними був укладений договір, згідно з яким сурогатна мати за оплату в сумі близько 400 тисяч гривень повинна була виносити і народити дитину, біологічними батьками якої мало бути подружжя. Після встановлення генетичного споріднення дитини жінка взяла на себе зобов'язання передати її на виховання пари.

Проведені центром процедури не привели до вагітності сурогатної матері. Для отримання грошей жінка вступила в статеві відношення зі своїм співмешканцем і завагітніла від нього.

"Протягом всього часу вагітності підозрювана і посадові особи медичного центру приховували від іноземців інформацію про те, що вони не є біологічними батьками виношуваної дитини", - наголошується в повідомленні.

Після народження дитини працівники центру внесли в довідку неправдиву інформацію щодо генетичного споріднення сімейної пари і дитини. Будучи впевненими в тому, що саме вони є батьками дитини, подружжя виплатило сурогатній матері близько 400 тисяч гривень.

Постраждалі викрили обман лише при проведенні генетичного дослідження дитини при оформленні ними громадянства КНР.

Обвинуваченій загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Зараз слідство триває. Вирішується питання про притягнення до відповідальності посадових осіб медичного центру.

Доповненн

Мешканка Кривого Рогу передала свою доньку для експлуатації жінці, яка займалася жебрацтвом та планувала втягнути у це дитину.

На Донеччині 19-річна дівчина хотіла продати свою новонароджену дитину за 400 тис. грн

Українські Національні Новини

Суспільство