ukenru
u-kiyevi-vzyalisya-do-sporudzhennya-memorialu-geroyiv-nebesnoyi-sotni-zyavilis-pershi-foto

У Києві взялися до спорудження меморіалу Героїв Небесної Сотні: з'явились перші фото

 • 12988 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. У Києві на алеї Героїв Небесної Сотні розпочинаються підготовчі роботи зі спорудження Меморіалу. Про це УНН повідомили у прес-службі музею Революції Гідності.

"Цього тижня розпочинається спорудження будівельного паркану на алеї Героїв Небесної Сотні", - йдеться у повідомленні.

У музеї відзначили, що початку робіт передували тривалі відтермінування, зумовлене різними чинниками, основний з яких – незакінчене слідство щодо розстрілів 20 лютого 2014 року. Щоб запобігти зміні місцевості, Генеральна прокуратура України домоглася арешту ділянки, виділеної під будівництво меморіально-музейного компексу.

"На частині цієї території все ще тривають слідчі експерименти, й попри те, що досі є чинним рішення про арешт землі, досягнуто домовленості між керівниками музею та управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури про те, що підготовка до будівництва на нижньому відрізку алеї не завадить роботі слідчих", - йдеться у повідомленні.

Першою чергою спорудження меморіально-музейного комплексу стане будівництво Меморіалу, спроектованого українськими архітекторками. Їхній проект переміг у відкритому анонімному міжнародному конкурсі архітектурних пропозицій, повідомили в музеї.

Нагадаємо, роботи з будівництва Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні – Музею Революції Гідності планують завершити не пізніше 30 вересня 2019 року.

Українські Національні Новини

Суспільство