ukenru
u-kitayi-zasudili-do-strati-eksgolovu-odniyeyi-z-naybilshikh-finkompaniy

У Китаї засудили до страти ексголову однієї з найбільших фінкомпаній

 • 18703 переглядiв

КИЇВ. 5 січня. УНН. Колишній голова China Huarong - однієї з найбільших фінансових компаній з управління активами у країні - був засуджений до смертної кари за хабарництво. Таке рішення у вівторок ухвалив суд північного міста Тяньцзінь в одній з найгучніших справ про корупцію в країні, передає УНН з посиланням на Reuters.

Повідомляється, що Лай Сяомінь був засуджений за отримання або вимагання хабарів на загальну суму 1276,72 мільйона доларів з 2008 по 2018 рік. За даними видання, він також був засуджений за обвинуваченням у двоєженстві.

Лай був виключений з правлячої Комуністичної партії в 2018 році.

“Лай Сяомінь беззаконником та надзвичайно жадібним”, — йдеться в заяві суду.

Суд зазначив, що більша частина цієї діяльності мала місце після 18-го з’їзду партії в кінці 2012 року.

“Соціальний збиток був величезний, а злочини були надзвичайно серйозними, і він повинен бути строго покараний відповідно до закону”, — заявив суд.

Нагадаємо, у вересні минулого року китайського бізнесмена, який назвав Сі Цзіньпіна “клоуном”, засудили на 18 років у справі “про корупцію”.

Як повідомляв УНН, китайський мільярдер, засновник платформи електронної комерції Alibaba Джек Ма “зник” після того, як він критикував державну фінансову систему КНР і виступав за реформи.

Українські Національні Новини

Новини Світу