u-khersoni-voda-vidstupila-vid-vsikh-budinkiv-golova-ova

У Херсоні вода відступила від всіх будинків - голова ОВА

 • 948420 переглядiв

КИЇв. 24 червня. УНН. У Херсоні вода відступила від всіх будинків, на сьогоднішній ранок середній рівень води у Херсонській області після підвищення через підрив Каховської ГЕС становить 37 сантиметрів, повідомив у суботу голова Херсонської ОВА Олексанжр Прокудін, пише УНН.

Цитата

"Станом на ранок рівень води - 37 сантиметрів. У Херсоні вода відступила від всіх будинків, залишаються підтопленими по одній оселі у Благодатівці та Новогреднєвому Бериславського району", - сказав Прокудін у відеозверненні.

Деталі

За даними ДСНС, на 9:00 24 червня спостерігається поступове зниження рівня води у Херсонській області та перевищує норму на 2 см (з початку доби рівень знизився на 8 см). Підтопленими в області, за даними ДСНС, "залишаються 3 населені пункти (39 будинків) на правому березі річки Дніпро та 17 населених пунктів на тимчасово окупованій території".

Зі слів Прокудіна, сьогодні у районі Корабел в облцентрі будуть дезинфікувати водопровідні мережі, протягом наступних кількох днів воду можна використовувати лише для господарських потреб. "Також учора до мережі під'єднали головну каналізаційно-насосну станцію Херсона, що була знеструмлена через підтоплення. Нині її роботу відновлено", - сказав він.

Що стосується Миколаївської області, то, за даними ДСНС, на ранок 24 червня там залишаються підтопленими 746,6 га сільськогосподарських угідь та 191,9 га необроблених сільськогосподарських земель на територіях 3-х територіальних громад Баштанського району в зоні річки Інгулець.

Доповнення

6 червня 2023 року близько 3:00 російські військові підірвали греблю Каховської ГЕС на Херсонщині. Каховська ГЕС через підрив повністю зруйнована і відновленню не підлягає.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі

    У Херсоні вода відступила від всіх будинків - голова ОВА

     • 948420 переглядiв

    Вранці країна-терорист атакувала Одещину “Калібрами”

     • 1683050 переглядiв

    пригожин заявив про збиття трьох вертольотів

     • 1063958 переглядiв

    Літак родини лукашенка приземлився у Туреччині

     • 2586825 переглядiв