ukenru
u-kasatsiynomu-sudi-kiprski-ofshori-prograli-spir-za-ukrayinsku-gorilku

У Касаційному суді кіпрські офшори програли спір за українську горілку

 • 9213 переглядiв

КИЇВ. 27 березня. УНН. Компанія "І-Бі-Сі Беверідж Кампані Лімітед", яка зареєстрована на Кіпрі та називає себе правовласником української горілки Medoff, звернулася до Касаційного господарського суду з проханням скасувати ухвалу Північного апеляційного господарського суду від 27 лютого 2019 року, передає УНН з посиланням на відповідні судові рішення.

Зазначимо, що 27 лютого Північний апеляційний господарський суд ухвалив рішення про зупинення провадження у справі про визнання недійними свідоцтв на знаки для товарів і послуг (зокрема, і на горілку Medoff), які зареєстровані сьогодні на столичному ТОВ "Істерн Беверідж Трейдінг"

Не погоджуючись із рішенням суду, компанія "І-Бі-Сі Беверідж Кампані Лімітед" звернулася до Касаційного суду та попросила скасувати ухвалу апеляційної інстанції.

У своїй позовній заяві до Касаційного суду офшорна фірма заявила про нібито порушення Північним апеляційним господарським судом процедури прийняття судових рішень і звинуватила суддів у неналежному дослідженні усіх обставин.

Третьою стороною у справі виступило Товариство з обмеженою відповідальністю "Науково-Виробниче Підприємство "Гетьман", яке зараз намагається отримати від згаданого офшору ТМ на українські горілки.

Втім, Касаційний суд, дослідивши матеріали справи, відмовив кіпрській компанії у задоволенні позову.

"Твердження (позивача - ред.) не є безумовною підставою для скасування судового рішення, а доводи, викладені в касаційній скарзі, не спростовують висновків суду апеляційної інстанції та не викликають сумнівів щодо правомірності застосування норм процесуального права", - йдеться у тексті судового рішення.

Нагадаємо, що офшори "І-Бі-Сі Беверідж Кампані Лімітед" та "Зафорпо Венчурс Лімітед" у Господарському суді столиці намагалися змусити МЕРТ внести зміни до Державного реєстру свідоцтв України на знаки для товарів і послуг щодо визнання недійсними 11 свідоцтв на ТМ (серед яких і Medoff ), зареєстрованих у 2014 та 2016 роках.

Господарський суд Києва позов вивчив, проте його заявників не підтримав

З тексту позову офшорної фірми вбачається, що сьогодні свідоцтва на знаки для товарів і послуг (у тому числі й Medoff) зареєстровані на українській компанії - ТОВ "Істерн Беверідж Трейдінг".

А наприкінці минулого року у Beverage Trading Company (що є правонаступником "Істерн Беверідж Трейдінг") публічно заявили про наміри колишніх бізнес-партнерів привласнити та перепродати через офшори горілчаний бренд Medoff. Йшлося про компанію "Зафорпо Венчурс Лімітед", яка і є правонаступницею заявника в касацію - "І-Бі-Сі Беверідж Кампані Лімітед".

Тоді директор української горілчаної компаний Beverage Trading Company Олексій Ковалевич розповів про фактично "рейдерську схему", через яку українскього виробника намагалися позбавити власних горілчаних брендів.

Українські Національні Новини

Економіка