u-frantsii-zatrymaly-ultralivoho-aktyvista-pislia-dyversii-na-zaliznytsi-pered-olimpiadoiu

У Франції затримали ультралівого активіста після диверсій на залізниці перед Олімпіадою

 • 13220 переглядiв

Французька поліція затримала ультралівого активіста, підозрюваного у саботажі залізничної мережі перед Олімпіадою. Інциденти спричинили хаос на високошвидкісних лініях та завдали збитків на мільйони євро.

Французька влада затримала активіста, що належить до ультралівого руху, на об'єкті, що належить національному залізничному оператору SNCF, через кілька днів після диверсій, які паралізували мережу на початку Олімпійських ігор, з посиланням на джерело в поліції в понеділок повідомляє AFP, пише УНН.

Деталі

Чоловік був затриманий в Уасселі на півночі Франції в неділю і мав ключі доступу до технічних приміщень SNCF, інструменти та літературу, пов'язану з ультралівими, повідомило джерело.

Він був поміщений під варту для допиту в Руані, головному місті французького регіону Нормандія.

Тим часом, під час нового інциденту оптоволоконні мережі кількох операторів зв'язку були "саботовані" у шести районах Франції, але Париж не постраждав, повідомила поліція. 

Невідомі особи здійснили атаку у п'ятницю вранці на три різні залізничні об'єкти у різних частинах Франції, викликавши кілька днів хаосу на високошвидкісній мережі, на тлі того, як Париж приймає Олімпійські ігри 2024 року.

Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен повідомив телеканалу France 2, що влада вивчає версію про те, що за атаками стоять ультраліві рухи.

Французькі служби "виявили певну кількість профілів, які могли здійснити" акти саботажу, сказав він.

Він сказав, що "атаки були навмисними, дуже точними, надзвичайно добре націленими", додавши, що це був "традиційний спосіб роботи ультралівих".

"Питання в тому, чи ними маніпулювали, чи це вони самі", - додав він.

На ранок понеділка всі високошвидкісні поїзди у Франції, нарешті, знову ходили у звичайному режимі після того, як інженери-залізничники працювали цілодобово, щоб усунути пошкодження, сказав міністр транспорту країни Патріс Вергіт.

Вартість саботажу "ймовірно" становитиме мільйони євро, включаючи "комерційні втрати" і "витрати на ремонт", сказав міністр RTL.

Внаслідок атак на трьох основних високошвидкісних лініях TGV на заході, півночі та сході Франції було перерізано та підпалено оптоволоконні кабелі, прокладені поруч із шляхами та забезпечують передачу інформації про безпеку для водіїв, наприклад, сигнальних вогнів та стрілок.

Перед відкриттям Олімпійських ігор, у Франції здійснено напад на залізничну мережу 26.07.24, 16:46

Популярні

Новини по темі

У росії прорвало ще одну дамбу: є загиблий та постраждалі

 • 15233 переглядiв

У ПВК "вагнер" підтвердили загибель своїх найманців у Малі

 • 13876 переглядiв