u-frantsii-zasudyly-pilota-yakyi-vypadkovo-vbyv-krylom-litaka-parashutysta

У Франції засудили пілота, який випадково вбив крилом літака парашутиста

 • 49246 переглядiв

Французький суд засудив 64-річного пілота до одного року умовно за те, що він випадково вбив парашутиста крилом свого літака під час стрибка. Серед причин - відсутність інструктажу та порушення пілотом медичних обмежень.

Французький суд м. Монтобані засудив до одного року умовно 64-річного пілота за ненавмисне вбивство парашутиста крилом свого літака під час стрибка. Про це повідомляє CNN, пише УНН.

Зіткнення відбулося між першим парашутистом у вінгсьюті та лівим крилом літака через кілька секунд після того, як він вистрибнув із літака. Вінгсьют-парашутист від удару загинув

– йдеться в повідомленні.

Деталі

У швейцарському літаку Pilatus PC-6 перебували 10 парашутистів і один тренер, 40-річний потерпілий був першим, хто вистрибнув з літака.

За висновками експертів пілот подумав, що відійшов від траєкторії спуску парашутистів, але через кілька секунд він відчув сильний поштовх "і зрозумів, що вдарив одного з парашутистів".

Зазначається, що кілька факторів могли сприяти катастрофі, зокрема відсутність інструктажу на борту між парашутистами та пілотом, а також негайне круте зниження літака, кероване пілотом, який не мав візуального контакту з парашутистами у вінгсьюті.

Згідно з повідомленням, пілот, якому на момент аварії було 58 років, летів сам того дня, порушуючи медичну довідку, яка забороняла йому літати самостійно.

Асоціація шкіл стрибків з парашутом, яка організувала захід і працювала на той час пілот, повідомила Бюро розслідування та аналізу безпеки цивільної авіації, що вони внесли зміни до своєї документації та застосували рекомендовані заходи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Німецька прокуратура відкрила справу за замах на вбивство через напад на 10-річного українця

Ольга Розгон

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    iPhone 15 Pro Max в Україні: Новий Рівень Смартфонів

     • 25063 переглядiв