u-dnipri-likar-dva-roky-vypysuvav-neisnuiuchym-patsiientam-elektronni-retsepty-derzhava-zaznala-zbytkiv-na-ponad-1-mln-hrn

У Дніпрі лікар два роки виписував неіснуючим пацієнтам електронні рецепти, держава зазнала збитків на понад 1 млн грн

 • 12401 переглядiв

Сімейний лікар з Дніпра організував схему розкрадання бюджетних коштів через систему електронних рецептів. За два роки було створено понад 1600 фейкових рецептів, що завдало державі збитків на суму понад мільйон гривень.

У Дніпрі сімейний лікар виписав неіснуючим пацієнтам 1,6 тисячі е-рецептів, завдавши державі збитків на понад мільйон гривень. Про це повідомив Офіс генпрокурора у четвер, пише УНН.

Деталі

Офіс генпрокурора повідомив про підозру чотирьом учасникам організованої групи, які брали участь у схемі розкрадання бюджетних коштів через систему електронних рецептів на ліки.

Схему два роки тому розробив сімейний лікар з Дніпра. Підозрювані створювали фейкові акаунти пацієнтів в електронній медичній системі HELSI, використовуючи вигадані анкетні дані, а також дані померлих осіб. Надалі виписували "пацієнтам" електронні рецепти на ліки.

Після цього підшуковували фармацевтів, керівників мереж аптек та аптечних пунктів для "погашення" рецептів та отримання грошових коштів як компенсації згідно з державною програмою "Доступні ліки". За два роки підозрювані створили більш ніж 1,6 тисячі електронних рецептів.

Їм інкримінують шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах, та несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах, автоматизованих системах.

Наразі також ініційовано питання щодо позбавлення ліцензій причетних аптечних закладів.

Нагадаємо

Уперше після криміналізації контрабанди в Україні повідомили про підозру за таке злодіяння - у контрабанді товарів майже на 13 млн грн Офіс генпрокурора підозрює жителя Чернівецького району.

Директорку "Київської фортеці" судитимуть у справі розкрадання коштів під час реставрації музею 11.07.24, 14:07

Популярні

Новини по темі

Україна стартувала на Олімпіаді-2024 у стрільбі з лука

 • 11759 переглядiв