u-cherkasakh-prezentuvaly-unikalnu-zbirku-tvoriv-symonenka-kudy-uviishly-ranishe-ne-opublikovani-rukopysy

У Черкасах презентували унікальну збірку творів Симоненка, куди увійшли раніше не опубліковані рукописи

 • 26610 переглядiв

У Черкасах презентували унікальну збірку творів Симоненка, куди увійшли раніше не опубліковані рукописи

Минулої п’ятниці, 15 грудня, у Черкасах відбулася презентація збірки Василя Симоненка "Молитва", передає кореспондент УНН.

Деталі

Книга вийшла накладом в три тисячі екземплярів. В основі нового видання - найкращі твори письменника, а також раніше не публіковані 80 сторінок рукописів Симоненка, наданих родиною поета.

Упорядковував твори Симоненка літературознавець Василь Пахаренко, для якого Василь Андрійович - особливий поет.

На обкладинці книги зображений прижиттєвий портрет Симоненка, за мотивом картини Георгія Змієборця, написаний його подругою, шістдесятницею Аллою Горською. Картину вона подарувала поету, коли той лежав тяжкохворий у лікарні.

Випуск цієї книги став можливим завдяки меценатству благодійного фонду "МХП-Громаді". Зазначимо, що не так давно благодійний фонд взяв курс на підтримку українських музеїв, зокрема і музею Василя Симоненка.

"Сама історія Василя Симоненка - вона вражає. Кожен українець, який жив в ті часи, якого переслідували, якого постійно фрустрували… Кожна людина, яка демонструвала це і вела такий спосіб життя – є героєм.

Ми спонсоруємо видавництво 3 тисяч екземплярів кнги. Це - благодійний проєкт, тому ці книги продажу не підлягають. Ми передамо їх у бібліотеки по всій Україні", - коментує директорка благодійного фонду Тетяна Волочай.

На презентації книги можна було почути аудіозапис голосу Василя Симоненка, а ще бандурист Тарас, який нині боронить країну на фронті, виконав пісні на вірші поета.

Книга вийшла друком всього кілька тисяч екземплярів і буде передана до бібліотек.

Детальніше – в сюжеті УНН

Нагадаємо, "МХП-Громаді" заснував і втілює у життя загальнонаціональний проєкт порятунку українських музеїв "Збереження культурної спадщини",

У межах проєкту "МХП-Громаді" взяв під опіку близько 10 музеїв. Один із них - музей Василя Стуса, розташований у сільській школі села Рахнівка, що на Вінниччині.

Допомогу від "МХП-Громаді" отримав також музей видатного Миколи Леонтовича, розташований у селі Марківка Теплицької громади.

Довідка

"МХП-Громаді" – український благодійний фонд, який почав свою діяльність 2015 року. Його головна місія – комплексний розвиток громад. Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників та рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт та літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.

Лілія Подоляк

Культура

    Популярні

    Новини по темі

    Мати та двоє дітей загинули під час пожежі на Чернігівщині

     • 31845 переглядiв