ukenru
u-chekhiyi-na-znak-protestu-proti-lokdaunu-vidkrilisya-bari-y-restorani

У Чехії на знак протесту проти локдауну відкрилися бари й ресторани

 • 23918 переглядiв

КИЇВ. 23 січня. УНН. У Чехії в рамках загальної акції протесту проти запроваджених урядом суворих обмежень через пандемію COVID-19 в суботу, 23 січня, відкрилися сотні барів і ресторанів, повідомляє УНН з посиланням на Deutsche Welle.

Деталі

Організатором акції виступила ініціатива Chcipl pes (Мертвий пес - ред.). Назва цього протестного руху натякає на незгоду з політикою уряду, що запровадив системи електронного стеження PES.

Нещодавно рух Chcipl pes зареєстрував себе як політичне утворення, чиї члени можуть збиратися в закладах громадського харчування, що вважатимуться звичайним місцем проведення партійних зборів.

У Чехії ще з жовтня 2020 року закриті всі ресторани, паби і бари, а також кінотеатри, театри, зоопарки, тренажерні зали і більшість магазинів. Влада дозволила їм відкритися лише на час різдвяних свят. За порушення карантину ресторанам загрожує максимальний штраф в розмірі 20 тисяч крон (близько 932 доларів у перерахунку. - ред.).

До речі

Чехія, чиє населення становить близько 10,7 мільйона осіб, належить до тих країн-членів ЄС, що найбільше постраждали від нинішньої пандемії. Натепер у країні зафіксовано близько 930 тисяч випадків зараження коронавірусом, а також майже 15,3 тисячі пов'язаних з коронавірусом смертей. Щодня в Чехії фіксують близько восьми тисяч нових випадків захворювання.

Українські Національні Новини

Новини Світу