ukenru
u-budapeshti-povtorno-zatrimali-ukrayinskogo-kapitana-teplokhoda-scho-vrizavsya-v-ekskursiyne-sudno

У Будапешті повторно затримали українського капітана теплохода, що врізався в екскурсійне судно

 • 9272 переглядiв

КИЇВ. 31 липня. УНН. У Будапешті, за рішенням Верховного суду Угорщини, 31 липня знову затримали 64-річного одесита, капітана швейцарського круїзного судна Viking Sygin Юрія Ц., який є фігурантом справи про загибель 28 людей на Дунаї. Про це повідомляє УНН з посиланням на Index.

31 липня Юрія Ц. привели на судове засідання у наручниках. Засідання відбувалося за зачиненими дверима і тривало понад три години.

Адвокат капітата заявив, що Юрій Ц. не порушив правил перебування під домашнім арештом. До того ж, через два місяці після катастрофи не може йтися про небезпеку знищення доказів, тому захисник вважає рішення суду безпідставним.

31 липня адвокат українця оскаржив нову підозру, висунуту його підзахисному, і подав апеляцію. Захист стверджує, що капітан брав участь у наданні допомоги потерпілим — він кидав у воду рятувальні кола та спустив у Дунай рятувальні човни.

Українець перебував з 13 червня під домашнім арештом без права залишати межі міста, маючи припис двічі на тиждень з’являтися в офісі слідчих. Адвокат затриманого Ґабор М. Тоут і прес-секретар столичного суду Ференц Раб підтвердили факт повторного взяття під варту українського капітана без оприлюднення подробиць.

Своєю чергою, інтернет-портал Police.hu повідомив, що в процесі розслідування, до якого залучили ряд експертів, слідчі знову взяли під варту капітана-українця за підозрою у ненаданні допомоги потерпілим.

Верховний суд Угорщини вирішив, що червневе рішення суду Будапешта звільнити українця під заставу у 15 мільйонів форинтів (понад 50 тисяч доларів) суперечить національному законодавству, і скасував його.

Нагадаємо, 29 травня на Дунаї зіткнулися велике круїзне судно та малий прогулянковий катер. Від сильного удару катер затонув приблизно за 7 секунд. Всього на борту катера було 35 людей (угорці — капітан та матрос, і 33 пасажири, громадяни Південної Кореї), врятувалися лише семеро. У перебігу пошукових робіт знайдені тіла 24 дорослих та 6-річної дитини. Серед них був угорський капітан і матрос затонулого судна. Один пасажир досі вважається зниклим безвісти.

Українські Національні Новини

Суспільство