u-buchi-vidnovyly-maidanchyk-vodoprovidnykh-sporud-9-tysiach-meshkantsiv-otrymaiut-dostup-do-yakisnoi-pytnoi-vody

У Бучі відновили майданчик водопровідних споруд: 9 тисяч мешканців отримають доступ до якісної питної води

 • 13037 переглядiв

9 000 мешканців Бучі тепер мають доступ до якісної питної води після відновлення майданчика водопровідних споруд, пошкодженого під час російського вторгнення, з використанням сучасних технологій, таких як станція знезалізнення.

Майданчик водопровідних споруд відновили у Бучі, що на Київщині. Віднині 9 тисяч мешканців мають доступ до якісної питної води. Йдеться не тільки про житлові будиника, а й про дитячий садок та ліцей. Про це повідомив голова Київської ОВА Руслан Кравченко на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"9 тисяч мешканців Бучі віднині мають доступ до якісної питної води. Завдяки міжнародним партнерам в місті відновили майданчик водопровідних споруд. На початку повномасштабного вторгнення росії він був значно пошкоджений", - повідомив Кравченко.

За його словами, для очищення води встановили сучасні технології – станцію знезалізнення. Система використовує кисень для знезалізнення води з подальшою фільтрацією через спеціальні напірні фільтри. Обладнання працює автономно і немає потреби постійного технічного обслуговування.

Відбудова на Київщині: в експлуатацію ввели 8 об'єктів, в тому числі і зруйнованих росіянами – Кравченко05.07.24, 14:25

"Крім житлових будинків, станція також обслуговує дитячий садок та ліцей Бучі. Вода якісна, пити її можна! Перевірив це особисто", - зауважив Кравчено.

Вартість реконструкції об'єкта – майже 100 000 євро. Це один із 17 проєктів соціальної інфраструктури, що фінансується Європейським інвестиційним банком у Бучанському районі в межах Програми з відновлення України у партнерстві з Європейським Союзом, Мінвідновлення, Мінфіном та Київською обласною державною адміністрацією. Технічну підтримку надає ПРООН.

"Наша мета – реалізувати такі ж проєкти і в інших громадах. Щоб мешканці області постійно мали доступ до якісної питної води. Адже замало лише повернути людей до їхніх відновлених осель. Потрібно створити їм комфортну соціальну інфраструктуру.

Відбудова Київщини здійснюється з урахуванням принципу, який визначив уряд: Відбудувати краще, ніж було! Внаслідок повномасштабного вторгнення росії в області зруйновано та пошкоджено понад 29 тис. обʼєктів. З них ми вже відновили майже 17,5 тисяч. Модернізація інфраструктурних об’єктів, як-от системи водопостачання, є одним із важливих пріоритетів нашої діяльності. Впровадження нових сучасних технологій системи водопідготовки та водозабезпечення, як цей проєкт у Бучі, створює якраз оті сучасні комфортні умови проживання в громаді, які ми прагнемо забезпечити в нашій області", - додав голова Київської ОВА.

Відбудова Київщини: Руслан Кравченко пояснив причини відхилення деяких тендерних пропозицій30.01.24, 09:05

Крім того, він подякував міжнародним партнерам, "які спільно з нами роблять все можливе, щоб навіть в умовах постійної загрози була можливість не просто відновлюватися, а і розвиватися та будувати нову сучасну та комфортну інфраструктуру".  

Антоніна Туманова

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Україна підписала безпекову угоду з Люксембургом

     • 25403 переглядiв