u-brovarakh-dva-obiekty-krytychnoi-infrastruktury-obladnaiut-soniachnymy-elektrostantsiiamy

У Броварах два об'єкти критичної інфраструктури обладнають сонячними електростанціями

 • 10642 переглядiв

У Броварах два об'єкти критичної інфраструктури обладнають сонячними електростанціями.

Дві сонячні електростанції  встановлять на об’єктах критичної інфраструктури одного з комунальних підприємств Броварів у межах виконання енергосервісних договорів. Про це повідомив мер міста Ігор Сапожко в коментарі УНН.

Деталі

"Ми продовжуємо працювати над тим, щоб максимально забезпечити енергетичну незалежність об’єктів критичної інфраструктури. Щоб жителі міста були з водою, теплом, щоб в будинках працювали усі інженерні мережі. Для цього на водоочисних спорудах КП "Броваритепловодоенергія" встановлять сонячні станції потужністю 150 кВт. Вартість реалізації проекту становить більше ніж 12,5 мільйона гривень. Паралельно наносну станцію І-го підйому цього ж комунального підприємства обладнають сонячною станцією потужністю до 200 кВт на 15 мільйонів гривень. На даний час завершується розробка проектної документації, розпочата процедура закупівлі обладнання.

Повністю потребу в електроенергії ці станції не перекриють, але під час відключень світла ці об’єкти зможуть працювати в нормальному режимі", - розповів Ігор Сапожко.

Міський голова зазначив, що залучення приватних інвестицій для енергомодернізації підприємств критичної інфраструктури є важливим в умовах ускладнених бюджетних капіталовкладень в умовах війни.

Додатково

Міський голова Броварів Ігор Сапожко раніше повідомив, що у місті планують облаштувати когенераційні установки на п'яти об'єктах критичної інфраструктури, які генеруватимуть теплову й електричну енергію для міських котелень. Роботи відбуватимуться в межах підписаного меморандуму про співпрацю між Броварською міською радою, Київською обласною військовою адміністрацією та двома компаніями.

Нагадаємо

У Броварській багатопрофільній клінічній лікарні наприкінці липня запрацювала сонячна електростанція. Це стало можливим завдяки реалізації проєкту "Сонячні лікарні" від Благодійного фонду "RePower Ukraine" та підтримці міжнародних донорів.

Захар Подкидишев

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Херсон вранці зазнав удару рф: постраждав чоловік

     • 18137 переглядiв

    Кабмін назвав експертів, які проведуть аудит в НАБУ

     • 100179 переглядiв

    На Хмельниччині вночі знищили ворожий "шахед"

     • 16703 переглядiв