u-bolharii-zanepokoieni-vysokym-rivnem-eksportu-tovariv-podviinoho-pryznachennia-do-rf

У Болгарії занепокоєні високим рівнем експорту товарів подвійного призначення до рф

 • 44775 переглядiв

Болгарія активно співпрацює з ЄС, щоб обмежити експорт товарів подвійного призначення до Росії, оскільки офіційні особи впевнені, що вони використовуються у військових цілях. Розглядаються нові механізми застосування санкцій.

В уряді Болгарії занепокоєні високим рівнем експорту товарів подвійного призначення, які на думку йдуть на ринок рф. Про це повідомляє видання Euractiv,  передає УНН.

Деталі

Про зростання експорту товарів подвійного призначення з ЄС до Росії через Болгарію, Туреччину, Вірменію та Азербайджан заявив міністр фінансів Болгарії Асен Василєв. Він також обговорив це питання на зустрічі з комісаром ЄС з фінансової стабільності та ринків капіталу Мейрід МакГіннесс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ОАЕ обмежить реекспорт до рф товарів подвійного призначення, які використовуються у війні проти України

Обидва посадовці впевнені, що росія є кінцевим пунктом призначення цих товарів, переважно електронних компонентів, які також можуть бути використані у військовій сфері.

Болгарія розпочала дуже активну роботу з Європейською комісією щодо виявлення компаній та каналів, які будуть перехоплені

- заявив міністр фінансів Болгарії Асен Василєв. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент Болгарії Радев ветував угоду щодо передачі Україні БТР

Зазначається, що Васильєв і МакГіннес відвідають Капітан-Андрієво – найбільший і найбільш завантажений пункт пропуску на Балканах і великий пропускний пункт на маршруті між Європою та близьким Сходом.

Доповнення 

Згідно з оцінками болгарської влади, близько 20 000 компаній у Європі уникають санкцій проти рф, але вони використовують належні митні документи. Водночас Василєв наголосив, що створити нові механізми для повної імплементації санкції проти рф.

Натомість комісар ЄС заявила, що це надмасштабні санкції, які колись застосовувала Європа. За її словами. наразі ЄС працює над тим, щоб нівелювати можливість обходити санкції проти рф.

Нагадаємо

США, ЄС та Велика Британія закликають Ліберію, Маршаллові острови та Панаму посилити нагляд за суднами, щоб запобігти транспортуванню під їхніми прапорами російської нафти, ціна на яку перевищує стелю цін

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі