u-bilorusi-pochalys-navchannia-pid-kerivnytstvom-instruktoriv-z-rf

У білорусі почались навчання під керівництвом інструкторів з рф

 • 23988 переглядiв

У білорусі розпочалися навчання під керівництвом російських інструкторів, у тому числі найманців з пвк "вагнер", з метою перевірки боєготовності військових з'єднань і частин, але це не знаходить підтримки серед білоруських військовослужбовців.

У білорусі розпочалась перевірка боєготовності з’єднань і військових частин у збройних силах. Інструкторами виступають росіяни, однак вони не знаходять підтримку серед білоруських військових,  повідомляє Центр національного спротиву, передає УНН.

Деталі

Як повідомляється в ході навчань планують перемістити особовий склад у визначені райони, зокрема, прикордонні вздовж кордону з Україною. Там пройдуть тренування з бойової стрільби.

Зазначається, що через рух військової техніки тимчасово обмежено рух цивільного транспорту дорогами загального користування та територіями області.

За повідомленням місцевих, інструкторами виступають громадяни рф, що не знаходить підтримку серед особового складу зс білорусі

- повідомляє ЦНС.

Зокрема, командир окремої служби активних заходів прикордонного комітету республіки білорусь, полковник ігор крючков в розмові з колегами заявляє, що йому не подобається, як російські військові інструктори, зокрема, найманці з пвк "вагнер" ставляться та поводяться з особовим складом спецпідрозділу білоруських прикордонників.

"Наявність російських інструкторів свідчить, що кремль не відмовляється від ідеї використання білоруських військових в своїх цілях", - зауважили в ЦНС.

Доповнення

У білорусі з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну практично безперервно тривають військові навчання з метою тиску на українське військово-політичне керівництво.

Додамо

На тлі нових військових перевірок у білорусі Центр протидії інформації наголошує - небезпеки вторгнення в Україну з територій білорусі немає.

Тетяна Краєвська

Новини Світу

Популярні

Новини по темі