u-berlini-sudiat-nimetskoho-shpyhuna-yakyi-peredav-rf-dani-pro-taktyku-i-vtraty-zsu

У Берліні судять німецького шпигуна, який передав рф дані про тактику і втрати ЗСУ

 • 82638 переглядiв

У Берліні судять полковника Бундесверу за передачу секретних даних Збройних сил України до росії; йому загрожує довічне ув'язнення. Полковник був заарештований за передачу секретних файлів і продовжує виходити на зв'язок з в'язниці.

У суді Берліна відбулося перше засідання в рамках процесу над 52-річним полковником Бундесверу, якого звинувачують передаванні фсб рф секретних даними про тактику і втрати ЗСУ, повідомляє УНН із посиланням на BILD.

Деталі 

Повідомляється, що засуджений - Карстен - очолював відділ безпеки Федеральної розвідувальної служби Німеччини. Його звинувачують у держзраді та розголошенні держтаємниць. 

Разом із ним судять 32-річного торговця алмазами Артура. Їм загрожують довічні терміни.  Також до справи причетний російський бізнесмен, який переховується від правосуддя. За даними слідства, він схилив Карстена та торговця Артура - а сам співпрацював із фсб рф.  

У жовтні 2022 року полковник витягнув із робочого комп'ютера чотири файли із секретними даними про тактику і втрати ЗСУ та перебіг війни в Україні, а також про секретні операції. Карстен роздрукував або сфотографував їх із монітора і передав Артуру. Той вилетів в москву і передав їх двом агентам фсб.   

Своєю чергою ті передали Артуру для Карстена три смартфони з шифрованим зв'язком для передання нових даних, а також 12 нових запитань, що цікавлять рф, про Україну, зокрема про зброю і тактику ЗСУ.

Доповнення

Карстена заарештували у грудні 2022 року. Слідство вважає, що з берлінської в'язниці він передав послання Артуру, заарештованому в США. 

Тетяна Краєвська

Війна

    Популярні

    Новини по темі