u-2023-rotsi-sotnia-naibilshykh-ryteileriv-splatyla-28-mlrd-hryven-podatkiv-iz-zarplaty-svoikh-spivrobitnykiv-asotsiatsiia

У 2023 році сотня найбільших ритейлерів сплатила 28 млрд гривень податків із зарплати своїх співробітників - Асоціація

 • 21174 переглядiв

У 2023 році 102 компанії, що входять до складу Асоціації рітейлерів України, сплатили до бюджету понад 28 млрд грн податків у вигляді обов'язкових внесків на заробітну плату 393 тисяч працівників.

Минулого року 102 компанії зі сфери ритейлу сплатили до бюджетів усіх рівнів понад 28 мільярдів гривень податків лише у формі обов'язкових внесків з оплати праці. Про це повідомляє Асоціація ритейлерів України (RAU), пише УНН.

Деталі

У 2023 році 102 компанії в сфері ритейлу, які входять в RAU, сплатили до бюджету понад 28 млрд гривень податків лише в формі обов'язкових внесків з оплати праці за їх працівників. Це включає податок на доходи фізичних осіб та військовий збір у розмірі 13,2 млрд гривень, а також єдиний внесок на соціальне страхування, який склав 14,8 млрд гривень.

В масштабах всієї галузі ці цифри будуть значно більшими, оскільки усі роботодавці та приватні підприємці мають сплачувати за себе та своїх найманих працівників ЄСВ. Базою нарахування єдиного внеску для роботодавців є сума заробітної плати, яку вони платять застрахованим працівникам. У свою чергу ФОП сплачують ЄСВ залежно від свого доходу

- повідомляє RAU.

В RAU також зазначають, що галузь роздрібної торгівлі навіть під час воєнного стану залишається одним з найбільших роботодавців у країні. Минулого року представники Асоціації об'єдннали 393 тисяч співробітників.

Нагадаємо

Блокування польсько-українського кордону призведе до зростання цін на різні товари на українському ринку, включаючи продукти харчування, одяг та алкогольні напої, та спричинить збитки до 100 мільйонів гривень на тиждень для великих роздрібних мереж.

До 40% повертається у вигляді податків при купівлі українських товарів26.02.24, 13:43

Ірина Колеснік

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    росіяни підняли в небо над Кримом вертольоти - ЗМІ

     • 21835 переглядiв