ukenru
u-2017-rotsi-nimechchina-vitratila-na-bizhentsiv-bilshe-20-mlrd-yevro

У 2017 році Німеччина витратила на біженців більше 20 млрд євро

 • 10424 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Витрати на утримання та інтеграцію біженців, а також на усунення причин імміграції обійшлися федеральному бюджету ФРН у 2017 році в 20,8 млрд євро. Про це повідомила в середу газета Handelsblatt, посилаючись на звіт міністерства фінансів Німеччини, який планується опублікувати у кінці травня, передає УНН.

Найбільшу частину - 14,2 млрд євро - Німеччина витратила на усунення причин виникнення хвиль біженців. Ці гроші розподілялися через МЗС ФРН і міністерство економічного співробітництва та розвитку. 6,6 млрд євро були спрямовані в федеральні землі і комуни, на які лягла основна вага в забезпеченні біженців житлом, інтеграційними курсами та іншими видами допомоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У минулому році в ЄС статус біженця отримали майже 540 тисяч людей

Як зазначає видання Deutsche Welle, 9 травня уряд Німеччини узгодив текст законопроекту про возз'єднання сімей біженців, які отримали в ФРН обмежену ступінь захисту. Згідно з ним, з серпня 2018 року біженцям дозволять привезти їх подружжя та неповнолітніх дітей. Крім того, право подати запит на возз'єднання отримають батьки підлітків, які вже перебувають на території ФРН. До Німеччини таким чином зможуть в'їжджати не більш 1000 чоловік на місяць.

Нагадаємо, минулого року мігранти становили 8,5 відсотка усіх підозрюваних у скоєнні правопорушень у ФРН. 

Українські Національні Новини

Політика