turechchyna-nastupnoho-tyzhnia-rozghliane-pytannia-vstupu-shvetsii-u-nato

Туреччина наступного тижня розгляне питання вступу Швеції у НАТО

 • 37021 переглядiв

Комітет у закордонних справах турецького парламенту наступного тижня обговорить законопроект про схвалення членства Швеції в НАТО

У комітеті у закордонних справах Великих національних зборів Туреччини наступного тижня буде розглянуто законопроект про затвердження протоколу про вступ Швеції до НАТО. Про це повідомив турецький телеканал NTV, передає УНН.

Деталі

У вівторок, 26 грудня, комітет із закордонних справ Великих національних зборів Туреччини обговорюватиме постанову щодо схвалення членства Швеції в НАТО. Для того, щоб членство було затверджено, за положення мають проголосувати на загальних зборах після його ухвалення комісією.

Окрім цього, питання членства Швеції в НАТО також порушувалося під час останньої зустрічі президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана та президента США Джо Байдена.

Ердоган заявив, що Байден запропонував йому "провести процес затвердження щодо модернізації F-16 і процес членства Швеції одночасно".

Нагадаємо

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган пов'язав ратифікацію Анкарою заявки Швеції на вступ до НАТО зі схваленням Сполученими Штатами запиту Туреччини на закупівлю винищувачів F-16.

Швеція схвалила зимовий пакет допомоги Україні на 124 млн євро14.12.23, 12:44

Ганна Оніщенко

Новини Світу

Популярні

Новини по темі

"Все рівно" - Вілкул про чутні вибухи у Кривому Розі

 • 70325 переглядiв