ukenru
turechchina-vidilila-korabli-dlya-evakuatsiyi-lyudey-z-mariupolya-narazi-chekayut-pozitivnogo-rishennya

Туреччина виділила кораблі для евакуації людей з Маріуполя: наразі чекають позитивного рішення

 • 85964 переглядiв

КИЇВ. 13 квітня. УНН. Туреччина виділила кораблі для евакуації мирного населення із заблокованого окупантами Маріуполя. Міністр національної оборони Туреччини Хулусі Акар заявив, що найближчими днями може бути позитивне рішення і відбудеться вивезення людей з міста. Про це УНН інформує з посиланням на Міністерство національної оборони Туреччини.

Цитата

"Ми постійно спілкуємося з міністерствами оборони російської федерації та України. Як Туреччина, ми зробили і робимо все необхідне для безпечної евакуації людей, включаючи виділення кораблів. Ми очікуємо певних позитивних зрушень у цьому плані найближчими днями. Гуманітарна ситуація у Маріуполі загострилася останнім часом. Ми робимо все, щоб евакуювати мирне населення. Але тут є подвійне питання, частина міста знаходиться під контролем росії, а інша частина під контролем України", – зазначив міністр.

Деталі

Голова Міноборони також згадав про міни, які тепер регулярно виявляють в Чорному морі через дії російських військ.
"Ми підняли стан готовності наших мінних кораблів, морських патрульних літаків, вертольотів, rоманди БПЛА та SAS. Ми уважно стежимо за розвитком подій. Коли надходить будь-яке повідомлення, ми швидко реагуємо", - додав Хулусі Акар.

Доповнення

Як інформував УНН, Туреччина від початку квітня веде перемовини з росією для евакуації поранених людей з Маріуполя на кораблях. Однак остаточне рішення за російським диктатором володимиром путіним, оскільки місто повністю заблоковано російськими окупантами.

Окрім цього, Туреччина не дозволить військовим кораблям проходити через Босфор, щоб не "втягувати" у війну Чорне море.

Українські Національні Новини

Політика