ukenru
tsvk-zareyestruvala-kandidatom-u-nardepi-figuranta-spravi-radioperedavalnogo-tsentru

ЦВК зареєструвала кандидатом у нардепи фігуранта справи "Радіопередавального центру"

 • 5267 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Центральна виборча комісія України зареєструвала кандидатом у народні депутати фігуранта кримінальної справи про знищення державного "Радіопередавального центру" в Броварах Анатолія Гунька, передає УНН із посиланням на дані ЦВК.

Так, з 24 червня Гунько є кандидатом у нардепи в одномандатному виборчому округу №209 (Ніжин Чернігівської області).

За даними ЦВК, Гунько буде балотуватися у парламент під прапором "Батьківщини".

Донедавна Гунько був підозрюваним у кримінальному провадженні за фактом знищення державного “Радіопередавального центру” в Броварах і привласненні землі. Кримінальне провадження було відкрите 29 січня 2014 року.

У 2018 році прокурори вимагали для Гунька запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, аргументуючи наявністю у нього “корупційних зв’язків з правоохоронними органами”. А Генеральний прокурор України Юрій Луценко запевняв, що фігуранти вказаного кримінального провадження нанесли збиток обороноздатності країни в часи російської агресії.

Утім, у 2019 році через брак доказів і вичерпання можливості їх отримати, ГПУ позбавила Гунька статусу підозрюваного у кримінальному провадженні.

Додамо, що Гунько є наближеним до скандального бізнесмена Віктора Поліщука, який своєю чергою був звинувачений прокуратурою у доведенні до банкрутства банку “Михайлівський”.

При цьому, як стверджують ЗМІ, саме у банку “Михайлівський” було взято кредит під заставу присвоєної землі ДП “Радіопередавальний центр” обсягом 260 млн грн.

Українські Національні Новини

Політика