tsoho-roku-pivdenna-koreia-peredala-ukraini-bilshe-artyleriiskykh-snariadiv-nizh-vsi-krainy-yevropy-razom-washington-post

Цього року Південна Корея передала Україні більше артилерійських снарядів, ніж всі країни Європи разом - Washington Post

 • 72425 переглядiв

Білий дім домовився з Південною Кореєю про постачання Україні боєприпасів, ставши одним з найбільших постачальників снарядів для Києва, повідомляє Washington Post.

Після того, як Білий дім домовився з Південною Кореєю щодо постачання боєприпасів в Україну Сеул став одним з найбільших постачальників снарядів для Києва. Про це йдеться в статті Washington Post, передає УНН.

Деталі

Напередодні контрнаступу України у 2023 році США готували план з військової допомоги Києву. Під час обговорень цього плану в Пентагоні підрахували, що Києву потрібно понад 90 000 боєприпасів на місяць. Оскільки США на той момент не могли забезпечити такий рівень виробництва снарядів, у Вашингтон почали шукати альтернативні варіанти. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінляндія вироблятиме для України артилерійські снаряди

Величезні запаси озброєння були у Південної Кореї, але згідно з законами цієї країни, вона не могла передавати зброю до зони бойових дій. Водночас, у Пентагоні знали, якщо вдасться вмовити Сеул, то за якихось 40 днів з Південної Кореї можна перекинути близько 330 000 155-мм снарядів.

Високопоставлені представники адміністрації США говорили з колегами в Сеулі, які були згодні за умови, що поставки йтимуть обхідним шляхом

 - інформує Washington Post.

Зрештою доставку снарядів розпочали на початку 2023 року. Таким чином, за підрахунками The Washington Post, Південна Корея направила Україні артилерійських снарядів більше, ніж усі країни Європи разом.

Доповнення 

Зазначається, що була і ще одна альтернатива щодо постачання Україні снарядів - це американські касетні боєприпаси DPICM. У Пентагоні їх було тисячі, вони припадали пилом десятиліттями, але держсекретар Ентоні Блінкен відмовився, зазначає The Washington Post.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС поставить Україні мільйон боєприпасів, але це займе трохи більше часу - Мішель

Зрештою передачу касетних боєприпасів Україна США погодили лише влітку, після перших результатів контрнаступу. Зокрема, 14 липня український бригадний генерал Олександр Тарнавський заявив, що довгоочікувані касетні боєприпаси американського виробництва, вже доставлені в Україну.

Нагадаємо

Європейський Союз на тлі зобов'язань перед Україною збирається виробляти понад мільйон боєприпасів щороку. Наразі фіналізується робота над пропозиціями щодо замовлень.

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі