ukenru
tsentralna-vlada-ne-pochula-mer-zayaviv-scho-lokdaun-u-ternopoli-khochut-vvesti-primusovo

"Центральна влада не почула": мер заявив, що локдаун у Тернополі хочуть ввести примусово

 • 20335 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. У Тернополі, де відмовилися посилювати карантинні обмеження з 8 січня, "локдаун" може бути введений примусово через облдержадміністрацію вже з початку наступного тижня. Про це заявив мер міста Сергій Надал у Facebook, передає УНН.

"Нас змушують закрити місто. Центральна влада вчергове не почула думку тернополян. І попри рішення міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, поліція почала масово штрафувати підприємців... Знаю, що у ці вихідні заплановане екстрене засідання обласної комісії з надзвичайних ситуацій при Тернопільській облдержадміністрації. Дуже ймовірно, що вони скасують рішення міської комісії і таки введуть локдаун у Тернополі з 11 січня", - повідомив Надал.

За його даними, при цьому "показники захворюваності свідчать: кількість нововиявлених хворих 8 січня – 36, 9 січня – 27. Ці показники значно менші, аніж були, наприклад, восени".

"Більше того, у мене є інформація про те, що правоохоронці виставлять кордони навколо шкіл, щоб не допустити дітей на навчання, а на директорів навчальних закладів та вчителів будуть відкриті справи. Я не виключаю, що проти членів міської комісії з надзвичайних ситуацій, працівників управлінь можуть також відкрити справи. Це тиск і методи залякування, які використовували ще за часів Януковича", - додав мер міста.

При цьому він запевнив, що "у Тернополі воювати з поліцією ніхто не буде". "Я не маю права ризикувати людьми і містом. Ми всі стали заручниками нав'язаних некомпетентних рішень влади", - зазначив Надал.

Нагадаємо, раніше у Тернополі відмовилися посилювати карантинні обмеження з 8 січня.

Жорсткий карантин в Україні ввели з 8 по 24 січня

Карантин для протидії поширенню нового типу коронавірусу в Україні запровадили з 12 березня. Загалом дію обмежень продовжено до 28 лютого.

Українські Національні Новини

Політика