tsakhal-zayaviv-scho-izrayil-vzyav-pid-kontrol-port-v-gazi

ЦАХАЛ заявив, що Ізраїль взяв під контроль порт в Газі

 • 29378 переглядiв

КИЇВ. 16 листопада. УНН. Ізраїльська армія стверджує, що її війська взяли під «оперативний контроль» порт у місті Газа. Про це повідомила ЦАХАЛ в telegram, передає УНН.

Цитата

За останні кілька днів у спільній операції солдати 188-ї бронетанкової бригади та 13-ї флотилії (“Shayetet 13”) взяли під оперативний контроль порт Гази, яка контролювалася терористичною організацією ХАМАС.

Деталі

Сьогодні ЦАХАЛ повідомив, що під контроль взято ключовий порт у місті Газа на півночі території. Ця територія використовувалася ХАМАСом як тренувальний центр для своїх військово-морських сил.

Також армія Ізраїлю заявила, що в ході операції було знищено 10 тунельних шахт, а також чотири споруди, які використовувалися для терору. Окрім цього, було вбито 10 терористів.

Нагадаємо

13 листопада міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що ХАМАС втратив контроль над Газою, стверджуючи, що терористи тікають до півдня Сектора Гази. 

Пізніше ЦАХАЛ заявив, що взяв під контроль частину урядових будівель ХАМАС у секторі Гази. 

А вже сьогодні стало відомо, що армія оборони Ізраїлю вночі атакувала резиденцію голови політичного бюро ХАМАС Ісмаїла Ханії, яка, згідно з твердженням ЦАХАЛ, використовувалася як інфраструктура бойовиків, а також була місцем зустрічі лідерів ХАМАС. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радбез ООН схвалив резолюцію із закликом до гуманітарних пауз у Газі

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    ЦАХАЛ заявив, що Ізраїль взяв під контроль порт в Газі

     • 29378 переглядiв

    ССО показали, як за допомогою HIMARS нищать екіпаж ворожого дрона

     • 105167 переглядiв