trudovykh-sporiv-stalo-vdvichi-bilshe-na-koryst-ukrainskykh-bizhentsiv-v-estonii-z-robotodavtsiv-stiahnuly-320-tys-yevro

Трудових спорів стало вдвічі більше: на користь українських біженців в Естонії з роботодавців стягнули 320 тис. євро

 • 98123 переглядiв

Кількість трудових спорів, поданих українцями в Естонії, цього року подвоїлася

У цьому році кількість трудових спорів від українців в Естонії зросла вдвічі, повідомляє Інспекція праці в Естонії, пише УНН з посиланням на ERR.

Деталі

У цьому році до Інспекції праці в Естонії надійшло 146 трудових спорів від українців, які працюють в Естонії. 126 спорів були вирішені на користь українців. З роботодавців стягнули 320 тис. 926 євро, що становить 61% від сум, які вимагали українці.

Порівняно з минулим роком кількість трудових спорів за участю українців подвоїлася. Якщо у 2022 році було лише 1868 трудових спорів, 70 з яких стосувалися українських біженців, то цього року вже надійшло 146 трудових спорів за участю українців

- сказала гендиректор Інспекції праці Кайре Саареп.

Вона додала, що більшість трудових спорів стосується невиплаченої зарплати чи інших фінансових претензій та компенсацій.

Також, за її словами, конфлікти виникають з різних причин. Деякі роботодавці користуються необізнаністю біженців та маніпулюють ними. Українці і самі можуть ухвалювати неправильні рішення через незнання правил.

"Сумно, що українці приїжджають до Естонії, вірять слову роботодавця і згодом залишаються без зарплати. Вони також не завжди знають, як шукати допомогу. А коли знаходять допомогу, отримають погану юридичну консультацію і втрачають через це гроші. Мабуть, найпроблемніше, що люди довіряють своїм роботодавцям і тому погоджуються працювати без договору та отримувати зарплату готівкою", - резюмувала Саареп.

Нагадаємо

Показник середньої заробітної плати в Україні за квартал знизився на 3,3%.

Лілія Подоляк

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Членство рф у Всесвітній федерації бадмінтону призупинено

     • 21934 переглядiв

    Контрабанди зброї з території України немає - Нацполіція

     • 21187 переглядiв