ukenru
tretina-ukrayintsiv-vvazhaye-pravilnim-napryamok-rukhu-krayini-opituvannya

Третина українців вважає правильним напрямок руху країни - опитування

 • 8782 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Третина українців вважає, що Україна рухається в правильному напрямку, хоча 40% притримується протилежної думки. Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг", передає УНН.

Згідно з результатами опитування, 33% опитаних заявили, що Україна рухається у правильному напрямку, 40% – протилежної думки, ще 27% – не визначилися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 78% українців готові обирати нову Раду - опитування

При цьому у "Рейтингу" пояснили, що відносно більше тих, хто має оптимістичніші погляди на стан справ у країні, спостерігається серед наймолодших респондентів, а також серед виборців партій "Слуга народу" і "Голос". Натомість прихильники партій "Європейська Солідарність" та "Опозиційна платформа – За життя" – найбільш песимістичні у цьому питанні.

Наведені дані були отримані під час соціологічного опитування населення України від 18 років і старше протягом 20-24 червня 2019 року. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження не перевищує 2,2%.

Нагадаємо, за даними опитування, понад 50% українців підтримують вступ до НАТО.

Українські Національні Новини

Політика