toyota-vidklykaie-ponad-milion-avtomobiliv-z-potentsiinym-defektom

Toyota відкликає понад мільйон автомобілів з потенційним дефектом

 • 36237 переглядiв

Toyota Motor Co. заявила, що відкликає понад один мільйон автомобілів через дефект, який може спричинити нерозкриття подушок безпеки та, відповідно, підвищує ризик отримання травм. Про це передає УНН із посиланням на Associated Press та Reuters.

Деталі

Японський автовиробник Toyota відкликає 1,12 мільйона американських автомобілів до своїх майстерень по всьому світу, оскільки можливе коротке замикання в датчику може призвести до того, що подушки безпеки не спрацюють належним чином.

Слід зазначити, що це вже чергове велике відкликання для автовиробника, - у листопаді Toyota оголосив про відкликання понад 1,85 мільйона спортивних позашляховиків RAV4 через пожежонебезпеку, пов'язану з акумуляторами.

Відкликанню підлягають автомобілі з газовим двигуном та гібридні автомобілі з 2020 по 2022 роки випуску. Як повідомляється, дилери повинні, за потреби, безкоштовно замінити датчики. Власники будуть проінформовані про результати ремонту в середині лютого 2024 року.

Нагадаємо

Через скандал із даними краш-тестів та іншими порушеннями, пов'язаними з безпекою, Daihatsu, дочірня компанія японського концерну Toyota, припиняє постачання своїх автомобілів.

Доповнення

Тим часом акції Toyota Motor (7203.T) впали на 4,0%, що нижче середнього показника Nikkei (.N225), який впав на 1,6%. Аналітики кажуть, що вплив на прибутки Toyota, ймовірно, буде обмеженим, враховуючи розмір материнської компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Світові компанії шукають альтернативи для своїх поставок через проблеми з безпекою у Червоному морі

Ігор Тележніков

Новини Світу

Популярні

Новини по темі