ukenru
toyota-predstavila-novu-versiyu-robota-basketbolista

"Toyota" представила нову версію робота-баскетболіста

 • 12657 переглядiв

КИЇВ. 2 квітня. УНН. Інженери "Toyota Motor" винайшли в Японії нову версію робота-баскетболіста - "Cue 3", повідомляє УНН з посиланням на Washingtonpost.

Нову версію робота під назвою "Cue 3" навчили кидати триочкові. Під час показових виступів робот зі зростом 2 метри і 7 сантиметрів реалізував п'ять кидків із восьми спроб (62,5%). Проте інженери "Toyota" завірили, що "Cue 3" демонструє вищий відсоток влучності.

Даний робот обчислює тривимірне зображення, в якому знаходиться кільце, використовуючи датчики на його торсі, і налаштовує двигуни всередині його рук і колін, щоб надати кидку правильний кут і тягу.

Зазначається, що нова версія, як і його попередник, ще не здатна до самостійного переміщення і кидає тільки зі статичного положення.

Примітно, що найкращим відсотком 3-очкових у нинішньому сезоні НБА володіє гравець "Бруклін Нетс" Джо Харріс, який реалізовує 47,6%.

Додамо також, попередня версія робота, показана в 2017 році, вміла реалізовувати тільки кидки зі штрафної лінії.

Як повідомляв УНН, нове дослідження вчених з Корнельського університету і Єврейського університету в Єрусалимі показало, що роботи деморалізують своїх колег-людей, роблячи їх "засмученими" і менш мотивованими.

Українські Національні Новини

Новини Світу