tekhas-hotuietsia-do-urahanu-beryl

Техас готується до урагану "Берил"

 • 16854 переглядiв

Американський штат Техас, за даними Національного центру ураганів США, готується до приходу шторму "Берил", який знову переріс в ураган, пише УНН з посиланням на BBC.

Деталі

Синоптики кажуть, що шторм може принести руйнівні вітри, штормові нагони та дощ до 25 см, коли вийде на берег рано-вранці в понеділок за місцевим часом.

Деякі з найбільших портів штату закрилися в межах підготовки до негоди, а жителів попередили про повсюдні відключення електроенергії.

"Берил" спричинив загибель щонайменше 10 людей у ​​Карибському басейні, перш ніж його клас був знижений до тропічного шторму, коли він обрушився на півострів Юкатан у Мексиці.

Перед приходом урагану понад мільйон техасців опинилися під загрозою урагану.

Очікується, що він вийде на берег між містами Галвестон та Корпус-Крісті і може досягти рівня категорії 2, що означає, що він може мати швидкість вітру до 177 км/год.

Влада заявляє, що хоча він, можливо, і не такий сильний, як у Карибському басейні, він все одно може викликати масові відключення електроенергії та збої в Техасі, аж до міста Г'юстон.

Директор Національного центру ураганів США Майкл Бреннан попередив тих, хто живе на шляху "Берила", аби вони знайшли безпечне місце, щоб переночувати в понеділок, "оскільки небезпечні умови збережуться навіть після того, як центр "Берила" пройде".

"Існує дуже значний ризик раптових повеней на узбережжі Техаської затоки, у східному Техасі та регіоні АркаТекс (Арканзас-Техах)", - зазначив він.

"Не ігноруйте цей дуже серйозний шторм", - закликав виконувач обов'язків губернатора Ден Патрік.

Порти Корпус-Крісті, Г'юстон, Галвестон, Фріпорт та Техас-Сіті закрилися, а це означає, що експорт може бути тимчасово зупинено.

Весь рух суден та вантажні операції були обмежені.

Округ Рефухіо, на північ від Галвестона, в суботу оголосив про обов'язкову евакуацію, вказавши як причини обмежені можливості екстрених служб, рух транспорту у святкові дні 4 липня та ослаблення інфраструктури району через ураган Гарві у 2017 році.

Тим часом округ Нуесес розпорядився про обов'язкову евакуацію відвідувачів і закликав місцевих жителів також залишити місто.

За словами Патріка, понад 2000 співробітників екстрених служб готові впоратися з наслідками "Берила", включаючи членів Національної гвардії Техасу.

За даними американського синоптичного сервісу AccuWeather, урагани такого типу, що обрушуються на берег, у липні для Техасу досить рідкісні.

Очікується, що пізніше цього тижня "Берил" переміститься через центральні штати Америки, включаючи Міссісіпі.

"Берил" став безпрецедентним штормом. На якомусь етапі він став найбільш раннім колись зареєстрованим ураганом 5-ї категорії.

Він уже залишив слід спустошення по всьому Карибському регіоні, особливо сильно вразивши острови, включаючи Сент-Вінсент та Гренадини, Мейро та Юніон, а також Гренаду.

Шторм також був одним із найсильніших, які коли-небудь обрушувалися на Ямайку, і залишив без електрики сотні тисяч людей.

"Берил" приніс сильний дощ у туристичні центри Канкуна та Тулума на півдні Мексики. Про серйозні збитки не повідомлялося, але сильний вітер повалив дерева та викликав відключення електроенергії.

Доповнення

Хоча важко пояснити конкретні шторми зміною клімату, оскільки причини складні, виключно високі температури поверхні моря вважаються ключовою причиною, чому ураган "Берил" був таким потужним, вказує видання.

Це перший ураган в атлантичному сезоні 2024 року, але Національне управління океанічних та атмосферних досліджень США попередило, що цього року в Північній Атлантиці може статися до семи великих ураганів порівняно з трьома в середньому за сезон.

Популярні

Новини по темі

Техас готується до урагану "Берил"

 • 16854 переглядiв