take-pytannia-ne-stoit-umierov-zaperechyv-chutky-pro-mozhlyve-zvilnennia-zaluzhnoho

"Таке питання не стоїть": Умєров заперечив чутки про можливе звільнення Залужного

 • 33023 переглядiв

Міністр оборони України Рустем Умєров заявив, що наразі питання про можливу відставку головнокомандувача Збройних сил України (ЗСУ) Валерія Залужного не обговорюється. Про це глава оборонного відомства розповів під час під час спільної пресконференції з латвійським колегою Андрісом Спрудсом, передає УНН.

Деталі

Міністр у відповідь на питання журналістів про, ймовірне, звільнення вищого військового керівництва нагадав, що у військовій компоненті завжди бувають зміни, а у військовому керівництві завжди є перехідні речі.

Водночас він запевнив, що відставка головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного або командувача Об'єднаних сил ЗСУ Сергія Наєва наразі не обговорюється.

У цьому плані питання таке не стоїть. Я знаю, його розхитують і внутрішньо, і зовнішньо... Ми завжди жартуємо над цим питанням із Валерієм Федоровичем. Кажу: "А цього разу хто звільняє тебе?" Тобто в цьому плані я завжди відкритий: якщо є такі питання, повідомлятиму негайно. Таких питань немає. Були перехідні щодо деяких командувачів

- заявив Умєров журналістам.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конфлікту не існує: Подоляк відкинув заяви про суперечки між Зеленським та Залужним

Він нагадав, що сьогодні разом із Залужним вітав українських військових на східному напрямку. Умєров підкреслив, що якщо питання про відставку виникнуть "він вийде з цим питанням і розповість про ситуацію".

Все, що потрібно для перемоги - ми робимо

 - запевнив Умєров.

Нагадаємо

На початку місяця Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний у статті в The Economist заявив, що загроза переходу до позиційної війни - це серйозний виклик для України, і що затягування вигідне противнику, оскільки дасть йому змогу відновлювати та нарощувати свій військовий потенціал. Залужний також назвав п'ять пріоритетів для того, щоб перемогти рф.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:"При всій повазі до генерала Залужного і до всіх командирів": Зеленський оцінив, чи варто йти військовим у політику

Західні партнери, зокрема Вашингтон, позитивно відреагували на статтю Головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного, вказавши, що це підкреслює необхідність подальшої підтримки України.

Натомість в Офісі Президента тоді заявили, що військовим не варто виносити на публіку, те, що відбувається на фронті.

Зрештою 28 листопада журнал The Economist, посилаючись на неназване джерело в уряді України, написав про погіршення відносин між президентом та головнокомандувачем ЗСУ.

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Економіка України  демонструє позитивні сигнали – Шмигаль

     • 32250 переглядiв

    Дубінського переведуть в окрему камеру

     • 29772 переглядiв