sytuatsiia-v-enerhetytsi-kontrolovana-potreby-u-planovykh-vidkliuchen-svitla-nemaie-holova-derzhenerhonahliadu

Ситуація в енергетиці контрольована, потреби у планових відключень світла немає - голова Держенергонагляду

 • 11912 переглядiв

Енергетичний сектор України стабільний, немає необхідності в планових відключеннях електроенергії, незважаючи на збільшення споживання електроенергії через похолодання, заявив голова Державного агентства з енергетичного нагляду Руслан Слободян.

Зі зниженням температури повітря в енергосистемі спостерігається зростання споживання електроенергії. Однак, ситуація наразі контрольована і необхідності у запроваджені планових відключень світла немає. Про це заявив голова Державної інспекції енергетичного нагляду Руслан Слободян в ефірі телемарафону, повідомляє УНН із посиланням на урядовий портал.

"Дійсно, зростання споживання є. Воно таке ж, як і в попередні роки. Це – сезонне явище. Наразі ситуація цілком контрольована, попри ті події, які відбуваються у нас останнім часом. Крім того, наша енергосистема синхронізована з європейською, і в нас є можливість за потреби залучати імпорт електроенергії

- заявив голова Держенергонагляду.

Щодо застосування графіків відключень світла Слободян повідомив, що нині такої необхідності немає.

"Необхідність їх застосування може виникнути тільки внаслідок значних пошкоджень електрообладнання від обстрілів або природних негараздів. Графіки складені так, щоб забезпечити максимально справедливий розподіл електроенергії. Досвід минулої зими враховано. Але сподіваємось, що такі графіки нам не знадобляться", – повідомив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інформація про аварійні відключення в Києві не відповідає дійсності - ДТЕК

Очільник відомства зазначив, що Україна упродовж року готувалася до можливих атак на енергетичні об’єкти цієї зими. Зокрема здійснено захист критичних об’єктів.

Ще одним важливим кроком у підготовці до цієї зими стало активне накопичення аварійного резерву електрообладнання. За його словами, протягом року надходила значна кількість електрообладнання від наших країн-союзників.

Також за підтримки Міненерго працює гуманітарний хаб. Значна кількість обладнання вже використана у прифронтових областях, де постійно відбуваються обстріли, зауважив голова Держенергонагляду

Доповнення

Негода спричинила знеструмлення 158 населених пунктів у п'яти областях України, аварійні бригади працюють над відновленням електропостачання.

Тетяна Краєвська

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі