svit-maye-znati-pravdu-rada-pidtrimala-postanovu-pro-tsinnist-svobodi-slova

Світ має знати правду: Рада підтримала постанову про цінність свободи слова

 • 112749 переглядiв

КИЇВ. 14 квітня. УНН. Верховна Рада України підтримала постанову №7266 про цінність свободи слова, а також щодо гарантії діяльності журналістів і засобів масової інформації під час дії воєнного стану. Про це УНН повідомляє з посиланням на партію "Слуга народу".

Деталі

У документі зазначається, що сьогодні України має не лише протидіяти антиукраїнській пропаганді, але й підтримувати вільний розвиток медіа в Україні.

Наголошується, що Верховна Рада має заявити про свою підтримку встановленим Конституцією та законами України гарантіям свободи слова, та закликати інші органи державної влади всебічно допомагати чесним журналістам і ЗМІ робити свою роботу.

Цитата

"На даний час в нашій країні вже прийняті ефективні закони, які гарантують недопущення цензури, захист прав журналістів, свободу поширення інформації. Але при цьому воєнні дії все одно становлять загрозу засобам масової інформації і журналістам. Сьогодні ми бачили приклади вимкнення українських телеканалів не лише внаслідок дій російських окупаційних сил в тимчасово окупованому Херсоні, і не лише внаслідок ракетних ударів, як було в Києві, Вінниці або Рівному. Свавільне вимкнення декількох проукраїнських телеканалів із загальнонаціонального телевізійного ефіру має ті самі цілі, що ракетні обстріли телевеж, а відсутність реакції з боку держави здатне дискредитувати те, що робить Україна на всіх фронтах, і що отримало загальносвітову підтримку всього людства", – йдеться у заяві.

Додамо

Як інформував УНН, військові рф за місяць убили 5 журналістів, 7 поранили, 1 зник безвісти. За даними Інституту масової інформації, росія скоїла 148 злочинів проти ЗМІ.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі