ukenru
surkis-zaneseniy-v-chorniy-spisok-uyefa-handelsblatt

Суркіс занесений до "чорного списку" УЄФА - Handelsblatt

 • 31839 переглядiв

КИЇВ. 5 квітня. УНН. Німецьке видання Handelsblatt опублікувало статтю про те, чому президент Німецького футбольного союзу (НФС) Райнхард Гріндель подав у відставку. Відповідно до думки журналістів, причиною тому став люксовий годинник, який він отримав в подарунок від українського бізнесмена Григорія Суркіса, передає УНН з посиланням на статтю німецького видання.

"Григорій Суркіс - ім'я людини, яка "збила" президента НФС Райнхарда Грінделя, подарувавши дорогий годинник", - йдеться в матеріалі німецьких журналістів.

Суркіс - бізнесмен з неоднозначним іміджем, відзначає видання.

"У період з 1998 по 2006 рік він був депутатом українського парламенту. До лютого 2019 року він обіймав посаду віце-президента європейського футбольного союзу УЄФА", - йдеться в статті.

Брат Григорія Ігор Суркіс (60 років) є президентом київського "Динамо", "другого по значущості українського професійного футбольного клубу після донецького "Шахтаря", пише німецький журналіст Матіас Брюгман.

"Ігор Суркіс занесений в чорний список в УЄФА", - стверджує видання.

"Все тому, що після суддівства київського "Динамо" проти "Панатінаїкоса" (Афіни) в 1995 році суддя зізнався, що йому було запропоновано хабар - дві норкові шуби і 30 тис. дол.", - йдеться в матеріалі.

У статті також згадується, що Суркіс-старший розбагатів завдяки заснованому ним в 1993 році фінансовому концерну "Славутич".

"Паралельно він став президентом ФК "Динамо". В українських ЗМІ його називають "кримінальним бізнесменом", який нібито відмивав гроші для двох організованих злочинних угруповань", - пише Handelsblatt.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Корупція в енергетиці: записи розмов Крючкова з Суркісами передані в НАБУ

Також зазначається, що журнал Forbes оцінює статки Суркіса в 76 млн дол. - завдяки його "А-Банку", енергетичній компанії "Укренергоконсалтинг", металургійній компанії і ФК "Динамо".

"При цьому в політиці Григорій Суркіс і його брат Ігор тісно пов'язані з Віктором Медведчуком - "сірим кардиналом" і главою адміністрації президента Леоніда Кучми. Кажуть, що разом з чотирма іншими особами вони відразу після розпаду СРСР організували так звану "чудову сімку", яка в оточенні Кучми і його попередника Леоніда Кравчука крутила мільярдами", - йдеться в статті.

Також, Суркіс був депутатом партії Медведчука у Верховній Раді України, нагадує німецьке ЗМІ.

"Медведчук донині має кращі серед усіх українських політиків зв'язки з шефом Кремля Володимиром Путіним, який навіть є хрещеним дочки Медведчука - як і дружина російського прем'єр-міністра Дмитра Медведєва.

Суркіс також був свідком на весіллі Медведчука, входив у внутрішнє коло влади Києва. Цей клан донині підтримує найтісніший зв'язок з шефом Кремля Путіним і його прем'єр-міністром Медведєвим - незважаючи на те, що Росія окупувала український півострів Крим", - зазначає Handelsblatt.

Як писав УНН, "Динамо" Суркіса досі не виплатило платіж солідарності чернігівської спортивній школі за трансфер Ярмоленка.

Українські Національні Новини

Політика