ukenru
suprun-rozpovila-pro-nebezpeku-vid-trivalogo-pereglyadu-televizora

Супрун розповіла про небезпеку від тривалого перегляду телевізора

 • 20339 переглядiв

КИЇВ. 9 липня. УНН. Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун розказала про те, що тривалий перегляд телевізора дуже шкодить здоров'ю людини. Про це вона написала на своїй офіційній сторінці у Facebook, передає УНН.

Так, за її словами, є дослідження, які вказують, що кожна година перегляду телевізора після 25 років, зменшує тривалість життя майже на 22 хвилини.

Також через надмірне переглядання телевізора можуть виникати проблеми із засинанням та браком глибокого сну. Це відбувається через те, що синє світло екранів стає на заваді виділенню гормону мелатоніну, що сприяє засинанню.

Разом з низьким рівнем фізичної активності звичка дивитися телевізор впливає і на когнітивні навички в майбутньому — сповільнення швидкості обробки інформації та запам’ятовування. Поєднання малорухливості і переглядання телевізора близько трьох годин на день — одна з найбільш руйнівних комбінацій для роботи мозку.

"Для більшості з нас перегляд телевізора означає розтягування на дивані протягом тривалого часу. Таке довготривале сидіння підвищує ризики серцевих-судинних хвороб, діабету 2 типу, деяких видів раку і передчасної смерті. Водночас має й негативні наслідки для психічного здоров’я", - написала Уляна Супрун.

Нагадаємо, Супрун заперечила алергію від тополиного пуху.

Також вона заявила, що в яблуках немає заліза.

Українські Національні Новини

Здоров'я