ukenru
suma-zbitkiv-cherez-masovi-zavorushennya-v-kazakhstani-zrosla-priblizno-do-212-mln-dolariv

Сума збитків через масові заворушення в Казахстані зросла приблизно до 212 млн доларів

 • 15288 переглядiв

КИЇВ. 9 січня. УНН. Загальна сума збитку торгових мереж після масових заворушень в Казахстані склала близько 212 мільйонів доларів. Такі цифри озвучили в Національній палаті підприємців Казахстану, передає УНН.

Деталі

Місцеві ЗМІ повідомляють з посиланням на Нацпалату підприємців, що приблизна сума збитку бізнесу склала 92,3 млрд тенге. За нинішнім курсом, ця сума становить приблизно 212 млн дол.

Доповнення

Раніше повідомлялося, що загальна сума збитку після масових заворушень в Казахстані склала близько 92 мільйонів доларів.

Контекст

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв 5 січня провів засідання контртерористичного штабу і звернувся до глав держав ОДКБ з проханням про допомогу в наведенні порядку в країні.

Токаєв заявив, що "терористичні банди" провели серйозну підготовку за кордоном і в Алмати одна з таких банд захопила п'ять літаків.

Генерал-майор ВПС Казахстану Токтар Аубакіров на державному телеканалі "Хабар" закликав усіх членів ОДКБ (Організації Договору про колективну безпеку) ввести війська в країну. За словами Аубакірова, ввести війська повинні саме всі країни, що входять в ОДКБ, а не одна.

Як відомо, в ОДКБ входять Росія, Вірменія, Білорусь, Казахстан, Киргизстан і Таджикистан.

6 січня Росія ввела "миротворців" в Казахстан.

Того ж дня своїх "миротворців" ввела і Білорусь.

На ранок неділі кількість затриманих у країні зросла до 6 тис. осіб.

У МВС Республіки повідомляли, що під час "антитерористичної операції" вбили 26 "озброєних злочинців".

Українські Національні Новини

Новини Світу