suditimut-rosiyskogo-viyskovogo-yakiy-rozstrilyav-bezzbroynogo-zhitelya-irpenya-ta-katuvav-lyudey

Судитимуть російського військового, який розстріляв беззбройного жителя Ірпеня та катував людей

 • 407711 переглядiв

КИЇВ. 2 серпня. УНН. До суду направлений обвинувальний акт відносно російського військового, який катував людей та розстріляв беззбройного чоловіка в Ірпені. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення. Про це повідомила Національна поліція України, пише УНН.

Деталі

У березні 2022 року збройні сили російської федерації окупували частину Ірпеня та розмістили свій штаб в одному з житлових комплексів міста.

За даними слідства, фігурант разом з військовослужбовцями рф здійснювали обхід по квартирах будинків, щоб виявити патріотично налаштованих громадян.

В одній із квартир вони незаконно позбавили волі трьох людей. Жителів катували, їм погрожували вбивством, стріляли над головою та біля ніг. Також заради розваги змушували пройти по замінованій частині лісу.

«Після цього одного з потерпілих, який на момент знущань знаходився у безпорадному стані зі зв’язаними за спиною руками, розстріляли з автоматичної зброї», - зазначають правоохоронці.

Крім того, 25 березня по вул. Мечникова фігурант, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, погрожував вбивством жителю та його матері, яка благала не вбивати її сина. При цьому направляв у них ствол автоматичної зброї, імітуючи натискання пальцем на курок. 

Окупанта звинувачують у порушення законів та звичаїв війни.

Йому загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомлено про підозру російському генералу, який командував бомбардуванням Маріуполя

Українські Національні Новини

Кримінал та НП

    Популярні

    Новини по темі