ukenru
sudi-niderlandiv-ta-lyuksemburgu-vidkhilili-apelyatsiyi-gazpromu-na-rishennya-stokgolmskogo-arbitrazhu

Суди Нідерландів та Люксембургу відхилили апеляції "Газпрому" на рішення Стокгольмського арбітражу

 • 9178 переглядiв

КИЇВ. 19 липня. УНН. Суди Нідерландів та Люксембургу відхилили апеляції російського ВАТ "Газпром" в справах про примусове виконання рішення Стокгольмського арбітражу. Про це повідомляє УНН із посиланням на прес-службу НАК "Нафтогаз України".

"Апеляційний суд Амстердама (Нідерланди) відхилив скаргу "Газпрому" щодо юрисдикції суду, тим самим підтвердивши свої повноваження у справі про визнання та примусове виконання рішення Стокгольмського арбітражу на території Нідерландів", - йдеться в повідомленні.

Як вказано, відповідне рішення суд ухвалив 8 липня.

"Крім того, того ж дня, рішення на користь "Нафтогазу" ухвалив Окружний суд Люксембургу. Він відхилив скаргу "Газпрому" та підтвердив арешти відносно російської компанії на території цієї країни в межах примусового виконання рішення Стокгольмського арбітражу", - додали у компанії.

Нагадаємо, за рішенням Стокгольмського арбітражу, "Нафтогаз" домігся компенсації в сумі 4,63 млрд доларів за недопоставку узгоджених обсягів газу для транзиту. За результатами арбітражних проваджень у Стокгольмі "Газпром" повинен сплатити 2,56 млрд доларів на користь "Нафтогазу".

Українські Національні Новини

Політика