ukenru
sud-zaareshtuvav-aktivi-kompaniyi-povyazanoyi-ranishe-z-sinom-deputata-berezkina

Суд заарештував активи компанії, пов'язаної раніше з сином депутата Березкіна

 • 12021 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Печерський районний суд Києва заарештував майно "Яготинського хлібоприймального підприємства" із забороною на відчуження та розпорядження. Про це свідчать дані Єдиного реєстру судових рішень, передає УНН.

Про арешт клопотало Державне бюро розслідувань.

"Зазначене клопотання обґрунтовується тим, що Генеральною прокуратурою України здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні № 420180000000002103 від 28 серпня 2018 р. за фактом привласнення посадовими особами групи "Креатив" в період з кінця 2014 року по теперішній час коштів державного банку "Укрексімбанк" в особливо великих розмірах шляхом укладання кредитних договорів на підставі поданих у банк документів, що містять неправдиві відомості, і подальшого ухилення виконання існуючих кредитних зобов'язань", - йдеться в рішенні суду.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, власником великих пакетів акцій (> 5%) "Яготинського хлібоприймального підприємства" є група "Креатив".

Також, згідно з даними реєстру, 26 березня поточного року Печерський районний суд Києва в рамках вказаного кримінального провадження своєю постановою заарештував майно низки підприємств, які за станом на 2014 рік, входили до складу промислової групи "Креатив" та підприємств промислової групи "Креатив Україна" - ПП "Еллада", ТОВ "Протеїн Продакшн".

Водночас, за інформацією "Укрексімбанку", борг групи "Креатив" (в процедурі банкрутства) за станом на 8 жовтня 2018 році становив 143 млн дол. і 683 млн грн.

Як повідомляв УНН, колишнім співвласником агрохолдингу ЗАТ "Креатив" є син народного депутата і кандидата в народні депутати Станіслава Березкіна - Максим Березкін. Обидва йдуть на позачергові вибори в парламент: Березкін-старший - по 100 округу (місто Бобринець, Кіровоградської області), Березкін-молодший - по 157 округу (місто Суми).

Також нагадаємо, що С.Березкін є фігурантом кримінальної справи про виведення 20 млн дол. із державного "Ощадбанку". Провадження відкрито 16 травня 2016 року, розслідує його Національне антикорупційне бюро. Серед підозрюваних в кримінальному провадженні - діти народного депутата - Вікторія і вищезгаданий Максим Березкін.

Як повідомляв УНН, раніше в КВУ розповіли про схему підкупу виборців з боку нардепа Березкіна.

Українські Національні Новини

Політика