ukenru
sud-v-italiyi-sogodni-ogolosit-rishennya-u-spravi-natsgvardiytsya-markiva

Суд в Італії сьогодні оголосить рішення у справі нацгвардійця Марківа

 • 11180 переглядiв

КИЇВ. 12 липня. УНН. Суд в Італії оголосить рішення у справі бійця Національної гвардії Віталія Марківа, обвинуваченого у смерті італійського фотокореспондента на Донбасі, 12 липня, передає УНН.

"До Павії їде багато українців з різних міст Італії з надією на чесний суд. Ми не знаємо, яке буде рішення суду. Але ми твердо переконані в одному - Віталій Марків не причетний до загибелі Андреа Роккеллі! Ми зробили все, що могли! Завтра (12 липня - ред.) своє рішення виголосить суд присяжних!" - написав напередодні у Facebook голова Християнського товариства українців в Італії Олесь Городецький, який слідкує за перебігом процесу.

Наразі, з його слів, людей почали пускати до суду.

Італійський прокурор вимагає засудити Марківа до 17 років ув’язнення.

Нагадаємо, два роки 29-річний нацгвардієць Віталій Марків із подвійним громадянством України й Італії перебуває під вартою у в’язниці в Італії. 30 червня 2017 року італійські правоохоронці арештували його в аеропорту Болоньї, коли він із дружиною приїхав у відпустку до своєї матері – вона живе в області Марке.

Україна заперечує причетність бійця Національної гвардії до смерті італійського репортера Андреа Роккеллі та його російського перекладача Андрія Миронова, які загинули 24 травня 2014 року поблизу Слов’янська, окупованого тоді проросійськими силами.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП