sud-obrav-zapobizhnyi-zakhid-deputatu-yakyi-pidirvav-hranaty-na-zakarpatti

Суд обрав запобіжний захід депутату, який підірвав гранати на Закарпатті

 • 37669 переглядiв

Суд у Закарпатській області України заарештував депутата Сергія Батрина без права внесення застави за звинуваченням у терористичному акті після того, як він підірвав гранати на засіданні місцевої ради, поранивши 23 людини.

Суд у Закарпатській області обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою місцевому депутату Сергію Батрину, який 15 грудня підірвав три гранати під час засідання Керецьківської сільради. Про це йдеться у повідомленні Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області, передає УНН.

Деталі

Зазначається, що депутата триматимуть під вартою без можливості внесення застави, згідно з ч.2 ст. 258 КК України (терористичний акт).

Сьогодні 17 грудня, відповідно до ухвали слідчого судді Ужгородського міськрайонного суду, було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави щодо 54-річного громадянина України, діючого депутата Керецьківської сільської ради Хустського району Закарпатської області VIII скликання, що підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 258 КК України. (Терористичний акт)

зазначили в суді.

Сторона обвинувачення клопотала про обрання відносно підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення застави.

Водночас сторона захисту та підозрюваний проти задоволення клопотання прокурора не заперечили.

Контекст

15 грудня Сергій Батрин прийшов на засідання сільради і, діставши з кишень дві гранати РГД-5 та одну гранату Ф-1, привів їх у дію. Внаслідок вибухів постраждали 23 особи, зокрема і підозрюваний: 16 чоловіків та 7 жінок. Вони отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості, у більшості осколкові поранення. Пізніше один із постраждалих помер у лікарні від отриманих поранень.

Сам Батрин був реанімований. Слідчі провели обшуки за місцем проживання депутата та виявили передсмертну записку. 16 грудня він прийшов до тями, тоді Служба безпеки України звинуватила його в тероризмі.

Правоохоронці розслідуватимуть підрив гранат на Закарпатті за двома статтями - теракт та незаконне поводження зі зброєю15.12.23, 14:08

Популярні

Новини по темі