stefanishyna-ta-siiiarto-obhovoryly-prava-natsmenshyn-ta-hotovnist-ukrainy-do-intehratsii-u-yes

Стефанішина та Сійярто обговорили права нацменшин та готовність України до інтеграції у ЄС

 • 34194 переглядiв

Ольга Стефанішина обговорила з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто кроки реформ та захист прав меншин, домовившись про співпрацю у сфері галузевого законодавства. Це має ключове значення, для подальшого вступу України до ЄС без стратегічних змін.

Віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина провела розмову з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто. Про перебіг розмови і подальші домовленості з угорцями вона повідомила у соц мережі Х, передає УНН.

Напередодні зустрічі #EUCO був важливий обмін думками з Péter #Szijjártó. Детально обговорили реформаторські кроки, що Україна зробила в рамках 7 рекомендацій з особливим акцентом на захисті прав національних меншин.

– написала Стефанішина у соц мережі Х.

Деталі

У другому твіті під своїм дописом про зустріч із Сійярто Стефанішина також зазначила, що у п'ятницю український парламент проголосував за важливі зміни в галузевому законодавстві, напрацьовані в процесі широкого інклюзивного діалогу.

Домовилися співпрацювати з угорською стороною для забезпечення його належного виконання. Сподіваюся зустрітися днями в Києві

- написала Стефанішина.

Контекст

Для України надзвичайно важливо заручитись підтримкою Угорщини у питанні євроінтеграційного курсу нашої держави. Адже, У середині грудня 27 лідерів країн-членів ЄС мають вирішити, чи приймати рекомендацію Європейської комісії запросити Україну розпочати переговори про членство, щойно вона виконає остаточні умови.

Politico повідомляло, що прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан погрожує заблокувати всю допомогу Євросоюзу Україні, а також майбутнє приєднання країни до блоку, якщо лідери ЄС не погодяться переглянути всю свою стратегію підтримки Києва.

Додатково

Напередодні Керівник Офісу Глави держави Андрій Єрмак, перебуваючи з візитом у США, провів телефонну розмову з міністром закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петером Сіярто. Під час якої вони обговорили можливість зустрічі Зеленського та Орбана.

Тетяна Салганік

Політика

    Популярні

    Новини по темі