stazhuvannia-za-kordonom-dlia-studentiv-cholovikiv-v-dpsu-poiasnyly-yaki-dokumenty-potribni-dlia-vyizdu-z-ukrainy

Стажування за кордоном для студентів-чоловіків: в ДПСУ пояснили, які документи потрібні для виїзду з України

 • 24381 переглядiв

Уряд дозволив студентам-чоловікам у віці 18-22 років, які навчаються на бакалавраті або магістратурі в галузі медицини, фармації або ветеринарії, виїжджати за кордон на один семестр для стажування та навчання, вимагаючи такі документи, як довідка з університету, угода про академічну мобільність, електронний квиток та документи про військовий облік.

Згідно з рішенням уряду, студенти-чоловіки окремих спеціальностей тепер можуть виїжджати за кордон на навчання чи стажування. Про те, які документи необхідні для виїзду з України пояснили в ДПСУ, пише УНН.

Деталі 

У відомстві підкреслили, що рішення уряду студентам-чоловікам віком від 18 до 22 років брати участь у програмах освітньої академічної мобільності не довше одного семестру.

Здобувачі ступеня вищої освіти бакалавра (магістра медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямування) мають навчатися на денній формі навчання

- пояснили прикордонники.

Необхідні документи для перетину кордону:

  • Довідка від закладу вищої освіти України щодо направлення учасника програми академічної мобільності для навчання в іноземному закладі освіти із зазначенням: підстави співробітництва; строку навчального семестру за кордоном; відсутність за результатами двох останніх семестрів (півріч) негативних оцінок і фактів перескладання заліків і екзаменів; підтвердження рівня знання мови викладання в іноземному закладі освіти;
  • копія договору академічної мобільності;
  • е-квиток студента;
  • військово-облікові документи з позначками районного, міського ТЦК та соціальної підтримки.

Нагадаємо

Міністр освіти та науки Оксен Лісовий розповів, що уряд дозволив українським студентам-бакалаврам та магістрам медичного, фармацевтичного та ветеринарного напрямку віком від 18 до 22 років виїжджати за кордон на один семестр на стажування та навчання.

Популярні

Новини по темі

Zara відновлює роботу магазинів в Україні

 • 68052 переглядiв

Яким буде розмір виплат аліментів у 2024 році

 • 25466 переглядiв